„Contrabandă cu muncitori”, în Germania: Tată român și fiii săi, mai bogați cu 3 milioane de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Tatăl și doi fii, toți trei de naționalitate română, au fost condamnați la închisoare pentru muncă nedeclarată și trafic de persoane de Tribunalului Regional din Aachen, landul Renania de Nord-Westfalia din Germania.

Publicitate

Camera 1 Penală Economică mare a Tribunalului Regional din Aachen a condamnat un cetățean român stabilit în Düren, din landul Renania de Nord-Westfalia din Germania, la trei ani de închisoare. El a fost acuzat, printre altele, de muncă la negru, evaziune fiscală, trafic de persoane, fals în acte și contrabandă cu muncitori străini. Cei doi fii ai românului au fost condamnați fiecare la câte 1 an și 9 luni de închisoare pentru muncă nedeclarată și evaziune fiscală.

Din averile celor trei români au fost confiscate în total peste 3,2 milioane de euro. Hotărârea judecătorilor este definitivă.

Spania angajează 246.000 de străini. De luni se schimbă regulile: „Un sector cu puține stimulente!”

 

Tatăl și fiii, arestați în urma unei operațiuni de control la scară largă 

 

Tatăl a fost arestat de angajații vamali în cadrul unei operațiuni de amploare în decembrie 2020 și a fost ținut în arest câteva luni, apoi au început investigații ample efectuate de către controlul financiar pentru munca nedeclarată la biroul vamal principal din Aachen. 

Arestați în iunie 2021, ca urmare a aceleiași operațiuni de control, cei doi frați români au fost condamnați definitiv și ei de Tribunalul din Aachen.

Nou caz de exploatare în Belgia. Zeci de muncitori români, ținuți în condiții „atroce” și flămânzi: „Cele mai rele pe care le-am trăit vreodată”

 

Vezi și 

 

Germania. Conducerea abatorului în care s-au îmbolnăvit 1.400 de români, găsită nevinovată. Procurorii au închis dosarul

 

Cel mai mare abator din Germania, Tonnies, a fost exonerat de suspiciunile legate de izbucnirea unui focar masiv de COVID-19 în primăvara lui 2020, după ce procurorii au încetat ancheta faţă de conducerea companiei, transmite vineri DPA. 

O purtătoare de cuvânt a parchetului din Bielefeld (nord-vest), Claudia Bosse, a confirmat vineri decizia pentru agenţia germană, menţionând că, după doi ani de investigaţii, procurorii nu au găsit indicii suficiente de neglijenţă.

Autorităţile au primit mai multe plângeri în primăvara lui 2020, când în jur de 1.400 de muncitori de la Tonnies, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, în timpul unui focar masiv la începutul pandemiei. La acea vreme nu a fost clar cum s-a transmis virusul.

Compania a fost acuzată de vătămare corporală din neglijenţă şi de încălcarea legii germane privind protecţia faţă de epidemii. Poliţia şi parchetul au deschis, ca urmare, o anchetă ce a sfârşit prin a viza echipa managerială condusă de Clemens Tonnies.

'Încetarea procedurilor penale de către biroul procurorului public din Bielefeld confirmă încă o dată că nici compania, nici antreprenorul Clemens Tönnies nu pot fi acuzaţi de vină intenţionată sau din neglijenţă pentru focarul de COVID-19 din 2020', a transmis compania.

Citește continuarea AICI...

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel