Controale riguroase pe litoral: Au fost date amenzi de peste 400.000 de lei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Controale riguroase pe litoral: Au fost date amenzi de peste 400.000 de lei
Controale riguroase pe litoral: Au fost date amenzi de peste 400.000 de lei

În ultima săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au desfășurat o amplă acțiune de control pe litoralul Mării Negre, verificând aproape 200 de magazine și restaurante. Acțiunile de control au avut loc în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024, iar rezultatele au scos la iveală numeroase nereguli în respectarea normelor sanitare și de siguranță alimentară.

În urma verificărilor, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, totalizând amenzi în valoare de peste 410.000 de lei. De asemenea, au fost emise două ordonanțe de suspendare a activității și patru ordonanțe de interzicere a activității. I

nspectorii au dispus măsuri de reținere oficială și sechestru pentru o cantitate de 64 de kilograme de produse de origine animală, inclusiv carne, preparate din carne, pește și produse lactate. Aceste produse au fost considerate neconforme și au fost dirijate către unități de neutralizare pentru a preveni orice risc pentru consumatori, conform Digi24.

Printre principalele abateri constatate de echipele de control se numără vânzarea de produse alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții neadecvate de igienă în spațiile de producție și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

 

Acțiunile de control s-au desfășurat în toate stațiunile de pe litoral

 

Inspectorii au oferit, de asemenea, consiliere operatorilor economici verificați, stabilind termene pentru remedierea neconformităților minore constatate și programând recontroale pentru a verifica corectarea acestora. Această abordare combinată de control și consiliere urmărește să îmbunătățească standardele de siguranță alimentară și să protejeze sănătatea consumatorilor.

Acțiunile de control se desfășoară în toate stațiunile de pe litoralul Mării Negre, inspectorii sanitari-veterinari lucrând în echipe mixte și colaborând cu alte instituții ale statului cu atribuții de control. Aceste eforturi coordonate sunt menite să asigure un sezon estival sigur și plăcut pentru turiști, prevenind eventualele riscuri sanitare asociate consumului de produse alimentare neconforme.

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) subliniază importanța respectării legislației în vigoare și vor continua să monitorizeze activitățile comerciale de pe litoral pentru a se asigura că standardele de siguranță alimentară sunt respectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel