Cazan a intrat în atenția publică după ce a coordonat intervenția jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, din Piață Victoriei. La acea vreme, maiorul Laurențiu Cazan a fost împuternicit să ocupe, timp de șase luni, funcția de director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova "Colonel Alexandru Enescu" a actualizat echipa managerială de pe site-ul propriu, iar Laurențiu Cazan apare la conducerea instituției. În dosarul violențelor de la mitingul din 10 august din Piață Victoriei, Parchetul General a anunțat, pe 21 septembrie 2018, că Laurențiu Cazan este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participație improprie la fals intelectual și participație improprie la uz de fals. Alte două personaje principale în protestul din 10 august 2018, Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, foști șefi ai Jandarmeriei, s-au pensionat din motive medicale. Sebastian Cucoș și Cătălin Sindile erau cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în formă continuată, în dosarul 10 august, scrie Ziarul Incomod.
Acuzațiile în cazul șefilor Jandarmeriei au fost clasate de DIICOT. Procurorul-șef al DIICOT a admis plângerile formulate împotriva Ordonanței din dată de 26.06.2020, care clasa parțial acuzații din Dosarul 10 august și a dispus redeschiderea urmăririi penale. Ordonanță a fost înaintată Judecătorului de camera preliminară din cadrul Curții de Apel București în vederea confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.P.P., urmând că după rămânerea definitivă, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Parchetelor Militare. Cererea de redeschidere a anchetei este pe rolul instanțelor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News