Jumătate din copiii României suferă de sărăcie şi excluziune socială, scrie publicația The Guardian. Este o analiză devastatoare a Eurostat care concluzionează că situația tinerilor sub 18 ani a devenit dramatică din acest punct de vedere de când țara noastră a devenit membru al Uniunii Europene în 2007.
Practic orice decizie, orice reformă aplicată în acest domeniu de clasa politică de la București a eșuat. În comparație cu noi, în Bulgaria, intrată odată cu noi în UE, 60 la sută dintre copii sub 18 ani se aflau în 2007 în această situație. Acum, doar patru din zece copii se mai găsesc sub pragul sărăciei acute.
Și alte state membre ale Uninii suferă de această problemă. Este vorba de Spania, Grecia, Ungaria sau Letonia. În cazul lor doar o treime dintre copii suferă de foame.
În total, în Europa, există aproximativ 26 de milioane de copii care riscă să trăiască în sărăcie şi excluziune socială.
Pentru a încerca diminuarea acestui fenomen, în Parlamentul european a fost adoptată marți, 24 noiembrie, o rezoluție care cere statelor membre să urgenteze aplicarea de noi măsuri prin care fenomentul sărăciei infantile și cel al inegalității sociale să fie redus.
Potrivit Eurostat, prin sărăcie infantilă se înțelege imposibilitatea asigurării unui copil a unui trai minim decent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News