"Cum profităm de faptul ca suntem români. Cum aducem calitatea de școală, posibilitățile, ceea ce am primit noi? Suntem oameni pasionați, competenți care se bucură să poată ajuta.
De exemplu, se întâmplă o chestie extraordinară. La Le Blanc-Mesnil, care este un orășel în nordul Parisului, sunt atât de mulți români, aproximativ 1.000, care și-au cumpărat case în zona respectivă. Primarul le-a îngăduit să aibă cursuri în limba română. Există o profesoară de Limba Română care face cursuri într-o școală cu copiii care sunt instalați în zona respectivă. Se poate, numai să vrei să se poată. În cadrul școlii franceze pot să aibă cursuri de română, pentru că oamenii au solicitat, iar primarul și-a arătat bunăvoința în sensul acesta", a spus Răzvan Ionescu.
Școli de duminică organizate de parohii
"Toate parohiile au o școală de duminică. Fie orientată pe viața creștină, fie pe ameliorarea cunoștințelor. E un firesc pentru noi, ca odată cu transmiterea credinței să se transmite și acele cunoștințe. Nu cred că există parohie la ora actuală, cel puțin în regiunea pariziană, să nu aibă această preocupare, de educație, cel puțin duminica. După Liturghie, copiii sunt preluați și învață într-o școală de duminică.
"Biserica în primul rând este implicată în educația copiilor. În comunitățile noastre, marea majoritate a parohiilor au școală românească de duminică. Acum sunt parohii care au făcut pasul acesta. (...) Într-o sală paralelă, cei de la La Courneuve au reușit să facă o școală românească, frecventată de 150 de copii săptămânal. Nu sunt toate zilele, dar sunt zile în șir, La Courneuve spre nordul Parisului. Toate parohiile, sau multe dintre ele, au școală românească, dar ei au reuși să facă școală, inclusiv fizic, cu bănci, cu totul... e impresionant", a mai spus preotul paroh Răzvan Ionescu la interviurile ȘtiriDiaspora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News