Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Copiii românilor din Londra, tot mai străini de limba maternă. Stîncanu: "Îi învățăm despre tradiții și obiceiuri românești"

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Copiii români din Londra pot participa la cursuri de limbă română, în cadrul unui proiect desfășurat de Organizația Non-Profit "My Romania Community". Cristian Stîncanu, directorul organizației, a vorbit despre modul în care se desfășoară cursurile. 

Cristian Stîncanu, directorul Organizației Non-Profit "My Romania Community", a vorbit în cadrul emisiunii Apel la Educaţie despre posibilitatea ca copiii români din Londra să participe la cursuri de limbă română.

"Avem un proiect care e în derulare de 7 ani. Se numește My Romania Community School. Noi suntem înregistrați la nivel local cu acest program after school. Este un proiect prin care copiii familiilor de români din Marea Britanie pot veni să învețe limba română, pot să învețe despre tradiții, obiceiuri românești. Un pic altfel, pe model britanic. Noi luăm informațiile accesibile, le învârtim ușor că să creem un proiect pentru copii și le livrăm copiilor prin jocuri, prin discuții, inclusiv dezbateri.

Vă dau un exemplu: am pus o poveste pe ecran, am făcut o proiecție cu o poveste. La sfârșitul poveștii, noi dezbatem. 'Tu de ce crezi că?' Și atunci încep discuțiile.

Noi credem că acele discuții sunt de fapt și momentele în care copilul își stabilizează informația pe care o primește în memorie.  

Tot acest dialog este în limba română, dar avem și suport din partea voluntarilor pentru limba engleză. Sunt copii care foarte greu vorbesc limba română sau deloc. Și atunci, pentru a nu se simți inconfortabil pentru că nu se poate exprima, ei au libertatea de a se exprima în limba engleză. Ei când spun ceva în limba engleză noi repetăm cuvântul în limba română ca să audă cum sună. E o educație de bază, plecăm de la noțiuni simple. Aici nu ești condamnat pentru că ai greșit un cuvânt sau ai făcut un acord greșit. Important să te exprimi și să înțelegi ceea ce ți se spune", a declarat Cristian Stîncanu, la interviurile ȘtiriDiaspora și DC News.    

Youtube video image
 

Emisiunea a fost realizată în cadrul proiectului Apel la Educație, desfășurat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel