Un bebeluș cu o malformație rară a fost născut prin cezariană în spitalul Elias din București. Potrivit surselor Gândul, copilul a murit la câteva ore de la naștere, iar mama sa, în vârstă de 30 de ani, a avut nevoie de transfuzii de sânge în urma operației.
Un copil cu două capete este un caz foarte rar întâlnit
Lumea medicală tratează cu maximă atenție astfel de situații extrem de rare. În ultimul deceniu doar două cazuri de copii cu acest fel de malformație au fost aduși pe lume, unul în Brazilia, în 2011 și unul în India în 2014. Șansele de supraviețuire sunt în general minime.
Potrivit sursei citate, bebelușul născut cu două capete ar fi murit la câteva ore de la naștere. Reprezentanții spitalului bucureștean unde s-a născut copilul ar urma să susțină o conferință de presă referitor la acest caz medical rar.
Craniopagus parasiticus - o malformație extrem de rară
Malformația care a provocat nașterea unui copil cu două capete se numește Craniopagus Parasiticus.
Dezvoltarea exactă a acestei malformații nu este bine cunoscută. Cu toate acestea, se știe că geamănul subdezvoltat este un geamăn parazit. Se știe că gemenii paraziți apar în uter atunci când gemenii monozigoți încep să se dezvolte ca embrion, dar embrionul nu reușește să se despartă complet.
Când se întâmplă acest lucru, un embrion va domina dezvoltarea, în timp ce dezvoltarea celuilalt este grav afectată. Diferența cheie între gemenii paraziți și gemenii conjugați este că la gemenii paraziți, unul dintre ei se oprește în dezvoltare în timpul sarcinii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News