„M-a sunat plângând (n.r. Aurel Pădureanu, soțul ei) că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a întâmplat. Mi-a povestit că îi era rău,că nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut t testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“, a declarat Mara Bănică pentru un post TV.
Vezi și: Cornelia Catanga a murit. Artista a fost răpusă de COVID-19
„Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa...Este cumplit ce s-a întâmplat", a mai spus Mara Bănică.
Artista a avut multe cumpene în viața ei, dar pe toate le-a depășit cu bine. prima a fost chiar la naștere, când, venită pe lume prematur, la 7 luni și cântărind doar 850 de grame, bunica și mătușa ai, care au asistat-o pe mama sa la naștere, au crezut că este moartă și au aruncat-o sub pat.
Cornelia Catanga a sfidat moartea încă de la naștere
„Eram vânătă din cap până în picioare, nu respiram. Sora mamei mele a spus: Pentru neagra asta să se nenorocească sora mea?…. Am fost aruncată sub patul în care era maică-mea”, mărturisea artista, la un post TV. „Bunica mea mi-a spus că, în momentul în care m-au luat într-o cârpă, m-au aruncat sub pat, pentru că eram neagră, vânătă toată și nu respiram. Și au zis: pe cine să salveze, pe maică-mea, sau copilul? Sora mamei mele a zis că „ia să vedem ce e cu fata” și atunci am început să țip”, a mai dezvăluit cântăreața.
Cel mai frumos cadou pe care Cornelia Catanga l-a primit în copilărie a fost un acordeon, care de fapt era destinat unchiului ei. Însă micuța Cornelia a dovedit de copilă că este o pasăre măiastră a muzicii lăutărești.
De micuță, Cornelia Catanga a început să umble la nunți. Profesorii s-au obișnuit repede cu ideea că în zilele de luni Cornelia nu vine la școală, ci se odihnește după nopțile petrecute la nunțile din jur.
La 11 ani, Cornelia a fost chemată la o preselecție la Casă de Creație din Buzău., iar din juriu făceau parte Doina Badea și Aurelian Andreescu. Micuța Cornelia a fost acceptată imediat. Mai mult, povestea artista, Doina Badea și-a tăiat un fular pentru a-i face un costum popular la una dintre reprezentațiile pe scenă.
Secretele din viața Corneliei Catanga: Steaua București, „viza“ ei spre salvare
O altă cumpănă în viață pe care Cornelia Catanga a depășit-o a fost când a fost accidentată de o mașină: "Aveam spectacol la Comarnic. Eram emoționată și agitată. M-am grăbit să traversez stradă și o mașină cu turiști italieni a dat peste mine". În urmă accidentului Cornelia Catanga a rămas cu repercusiuni severe, fiindu-i afectată grav vederea. Din acest motiv ea nu a putut ajunge medic, așa cum visa.
Suferind de tulburări de vedere, în 1986, când Cupa Campionilor Europeni a fost câștigată de Steaua București, Cornelia a compus în doar câteva ore o melodie dedicată victoriei, pe care le-a prezentat-o a două zi celor din conducerea clubului militar și, încântați, aceștia s-au oferit să o recompenseze pe artista. Le-a cerut să o ajute să ajungă la profesorul Mircea Olteanu, de la Spitalul Militar, un renumit specialist oftalmolog. La doar câteva zile Cornelia Catanga a fost operată.
Mai apoi, în același an, a fost zărită într-un spectacol din restaurantul românesc "La Luca" din Tel Aviv de un renumit oftalmolog de origine română, profesorul Lucian Rigenbogen. Acesta a chemat-o la el la cabinet și a operat-o două luni mai târziu cu laser pe rețină. Cele două intervenții i-au salvat parțial vederea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News