Cornulețe cu mac de post este o rețetă ușor de preparat, iar rezultatul este unul delicios. Acestă rețetă poate fi adaptată și pentru perioadele când nu e post. În acest caz, umplutura se face cu lapte, iar aluatul se face cu unt.
Ingrediente
Pentru aluat ai nevoie de:
- 500 grame făină
- 1 cub de drojdie de bere
- 100 grame zahăr
- 150 ml apă
- 150 g margarină
- 1 lingură coajă de lămâie
- 1 pachet zahăr vanilat
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 200 grame gem de caise
- 150 grame mac
- 50 grame zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură coajă de lămâie.
Cornulețe cu mac de post. Mod de preparare
Pasul 1
Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de apă călduţă. Se lasă la crescut 10 minute, apoi se toarnă în făina cernută şi se frământă cu margarina frecată cu restul de zahăr, restul de apă călduţă, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit jumătate de oră.
Pasul 2.
Se fierbe macul în apă cu zahăr și coajă de lămâie, apoi se amestecă gemul cu zeama de lămâie şi macul fiert.
Pasul 3
Aluatul crescut se întinde într-o foaie subţire de 5-6 mm, de formă dreptunghiulară. Se întinde umplutura, se rulează şi se taie bucăţi de 3-4 cm, care se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei.
Pasul 4
Se pune tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit, până se rumenesc puţin. Timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute, în funcție de cuptor.
Poftă buna!
Dacă ți-a plăcut rețeta de cornulețe de post cu mac, cu siguranță te va încânta și cea de Tăiței cu varză de post.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News