Cornulețe cu mac, fragede de se topesc în gură. Rețeta rapidă fără ouă, unt sau smântână

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cornulețe cu mac, fragede de se topesc în gură. Rețeta rapidă fără ouă, unt sau smântână
Cornulețe cu mac, fragede de se topesc în gură. Rețeta rapidă fără ouă, unt sau smântână

Cine a spus că nu poți face cornulețe delicioase, fără, ouă, unt sau smântână s-a înșelat amarnic. Respectă această rețetă de cornulețe cu mac, iar rezultatul va fi garantat.

Cornulețe cu mac este o rețetă rapidă, iar rezultatul este delicios. Cornulețele pot fi fragede și gustoase, chiar acestea nu conțin ouă, unt ori smântână. Această rețetă este de post, însă poate fi adaptată și pentru perioadele când nu e post. În acest caz, umplutura se face cu lapte, iar aluatul se face cu unt.

Ingrediente

Pentru aluat ai nevoie de:

- 500 grame făină

- 100 grame zahăr

- 1 cub de drojdie de bere

- 150 ml apă

- 150 g margarină

- 1 lingură coajă de lămâie

- 1 pachet zahăr vanilat

Pentru umplutură ai nevoie de:

- 200 grame gem de caise

- 150 grame mac

- 50 grame zahăr

- 2 linguri zeamă de lămâie

- 1 lingură coajă de lămâie

Cornulețe cu mac, fragede de se topesc în gură. Rețeta rapidă fără ouă, unt sau smântână. Mod de preparare

 

Se dizolvă drojdia de bere împreună cu o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de apă călduţă. După ce se lasă la crescut 10 minute, se toarnă în făina cernută şi se frământă cu margarina frecată cu restul de zahăr, restul de apă călduţă, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.

Amestecul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit jumătate de oră.

Se fierbe macul în apă cu zahăr și coajă de lămâie, apoi se amestecă gemul cu zeama de lămâie şi macul fiert.

Aluatul crescut se întinde într-o foaie subţire de 5-6 mm, de formă dreptunghiulară. Se întinde umplutura, se rulează şi se taie bucăţi de 3-4 cm, care se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Se pune tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit, până se rumenesc puţin. Timpul de coacere pentru cornulețe este de aproximativ 30 de minute, în funcție de cuptor. Verificați din când în când ca să nu le ardeți.

Aceste cornulețe cu mac se păstrează foarte bine în cămară timp de 2-3 zile.

Poftă bună!

Rețeta care îți aduce aminte de gustul copilariei

 

Dacă ești în căutarea unei rețete care să-ți aducă aminte de gustul copilăriei, atunci cu siguranță trebuie să citești și varianta cu untură.

Rețeta clasică de cornulețe cu untură este disponibilă aici: Cornulețe cu untură: fragede de se topesc în gură. Rețeta care îți aduce aminte de gustul copilăriei 

Poftă buna!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel