Aceasta rețetă clasică franțuzească îți va acompania în mod plăcut cafeaua de dimineață.
Încearcă și Înghețată de banane cu doar două ingrediente. Cel mai cremos, fin și rapid desert de vară
Ingrediente pentru 8-12 cornuri (în funcție de mărime)
500 g de făină
75g unt
1 ou
230 ml lapte
50g zahăr
40 g drojdie proaspătă sau două plicuri de drojdie uscată(20 g)
Cornuri Brioche - Mod de preparare
Începem prin a încălzi câteva secunde laptele în cuptorul cu microunde. După ce este călduț, vom dizolva drojdia.
Într-un bol vom pune făina și drojdia cu laptele și adăugăm oul și zahărul. Începem să frământăm până când ingredientele se vor încorpora și se va forma un aluat. După ce aluatul este gata, adăugăm untul tăiat în cubulețe și îl integrăm în aluat până când acesta devine neted și elastic. Modelăm aluatul sub forma unei bile și lăsăm să crească într-un loc cald până își dublează volumul, aproximativ 1h30min.
După ce aluatul a crescut, tăiați-l în două părți și aplatizați-le cu sucitorul, dând fiecăreia o formă rotundă. Fiecare cerc îl vom tăia în triunghiuri din centru, ca feliile de tort. Rulăm de la cea mai largă bază pentru a forma cornurile.
Într-o tavă punem hârtie de copt, așezăm cornurile și le ungem cu ou sau lapte. Le vom lăsa să se odihnească, acoperite cu un prosop, până când mai cresc, aproximativ 30-40 de minute.
Între timp preîncălzim cuptorul la 180º. Le introducem în cuptor și le coacem până când devin aurii, aproximativ 10 - 12 minute.
Le lăsăm să se răcească înainte de a le consuma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News