Spălatul pe mâini ar trebui să dureze circa 20 de secunde:
1. Umezește-ți mâinile cu apă;
2. Pune suficient săpun cât să-ți acopere palmele;
3. Freacă bine mâinile, timp de 20 de secunde, folosind o mână pentru a o spăla pe cealaltă, spălând palmele și curățând bine între degete, apoi fă la fel și cu cealaltă mână;
4. Clătește cu multă apă;
5. Usucă bine mâinile folosind un șervetel de hârtie de unică folosință;
6. Folosește șervețelul atunci când închizi apa, evitând să atingi robinetul cu mâna.
Când ar trebui să te speli pe mâini?
1. După folosirea toaletei sau după ce ai schimbat un scutec;
2. Înainte și după ce lucrezi cu produse alimentare crude, precum carne sau legume ori fructe;
3. Înainte să mănânci sau când pregătești mâncarea;
4. După ce îți sufli nasul, strănuți sau tușești;
5. Înainte și după ce tratezi o tăietură sau o rană;
6. După ce ai atins animale, inclusiv cele de companie, mâncarea lor și după ce le-ai curățat cuștile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News