Medicii au observat că o mare parte din pacienți, în ciuda faptului că sunt vindecați iar testele pentru coronavirus sunt negative, rămân cu o multitudine de simptome care de întind pe perioade lungi de timp.
La începutul anului 2020, virusul era unul total necunoscut, iar medicii susțin că mai sunt încă multe de învățat despre el, inclusiv despre efectele sale secundare.
Dr Ben Littlewood-Hillsdon susține că un aspect neînțeles până în acest moment este longevitatea coronavirusului.
„În primul rând, este important să știm că termenul„ Covid lung” nu este unul oficial, ci un termen folosit pentru a descrie condiția persoanelor ale căror simptome durează mai mult decât perioada de două săptămâni recunoscută oficial de OMS”, spune medicul.
Care sunt simptomele
Pe de altă parte, medicul susține că sunt 16 simptome care afectează puternic persoanele cu ”covid lung”.
1. Căderea părului
2. Temperatură mare
3. Diaree
4. Oboseală cronică
5. Dureri în piept
6. Insomie
7. Halucinații
8. ”Degete COVID”
9. Frisoane
10. Confuzie
11. Probleme cognitive
12. Probleme de respirație
13. Dureri de oase sau musculare
14. Tahicardie (puls mai mare de 100 bpm)
15. Vărsături
16. Aritmie (tulburare de ritm cardiac)
Cine este afectat
Medicul a subliniat că încă nu este cunoscut motivul pentru care unii pacienți se recuperează complet, pe când alții experimentează simptomele pe perioade lungi de timp.
„Rapoartele sugerează că nu există o corelație directă între gravitatea bolii inițiale și cine dezvoltă simptome pe termen lung. Au existat persoane care au fost în terapie intensivă cu Covid-19, dar care și-au revenit complet, în timp ce au existat persoane care au avut o infecție relativ minoră, dar au continuat apoi să experimenteze simptome care nu au dispărut luni de zile", susține doctorul, potrivit Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News