Dezinfectant de mâini (rețeta OMS)
Ingrediente:
-8.333 ml de etanol de 96% sau 7.515 ml de alcool izopropilic de 99.8%
-417 ml de peroxid de hidrogen de 3%
-145 ml de glicerină de 98%
-apă sterilă sau apă fiartă și răcită
Alte materiale necesare:
-un recipient mai mare de 10 litri, gradat
-o paletă de plastic, lemn sau metal
-o pâlnie
-un alcoolmetru
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, recipientul se clătește cu puțină apă sterilă sau apă fiartă și răcită, pentru a evita ca glicerina să se lipească de pereții acestuia, aceasta fiind foarte vâscoasă.
Apoi se toarnă alcoolul în recipient, se adaugă peroxidul de hidrogen, după care se pune glicerina și se completează cu apă distilată sau apă fiartă și răcită până se obțin 10 litri de lichid.
Cu ajutorul paletei, se amestecă foarte bine compoziția până la omogenizarea completă a ingredientelor, apoi se acoperă imediat recipientul pentru a împiedica evaporarea alcoolului, după care se lasă la macerat timp de 72 de ore.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News