Coșmarul prin care a trecut o româncă la cules de căpșuni în Germania. Muncă 14 ore pe zi, fără pauză de masă dacă nu ținea ritmul

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O româncă plecată să lucreze în Germania a povestit coșmarul prin care a trecut. Deși i s-a spus că o să muncească opt ore pe zi, în realitate se lucra și câte 14 ore. Ea spune că a fost o mare "țeapă". 

Irina, o tânără din municipiul Satu Mare, a povestit experiența trăită în Germania, unde a muncit timp de două luni la cules de căpșuni, prin intermediul unei firme românești. Aceasta spera să câștige bani frumoși și să beneficieze de condiții decente de muncă, însă realitatea întâmpinată a fost cu totul diferită.

Ea povestește că programul de lucru începea de la primele ore ale dimineții și se încheia abia seara târziu, atingând chiar și 14 ore de muncă zilnic, fără pauze. Aceasta a fost o surpriză neplăcută pentru tânăra și colegii săi, care fuseseră informați inițial că vor lucra doar 8 ore pe zi.

În plus, orice pauză pe care o luau era penalizată financiar.

"Vreau să știe toată lumea că o firmă din București, cu contract din România pentru Germania la cules de căpșuni, nu este o firmă serioasă. Ne-au promis echipament de lucru, condiții decente, o masă pe zi, 1000 de euro pe săptămână și asigurare medicală. Nu am avut nimic din toate acestea”, a declarat Irina pentru PresaSM.

Cine nu putea să muncească era sancționat

 

Situația a fost și mai gravă pentru cei care nu reușeau să țină pasul cu ritmul impus.

Muncitorii epuizați care solicitau să se retragă în camerele lor erau sancționați – pierzând atât masa din ziua respectivă, cât și 100 de euro din salariul săptămânal. Irina a menționat și cazul unei colege care, după o lună întreagă de muncă, a plecat acasă fără niciun ban, neprimind nici măcar bani pentru transportul de întoarcere.

La sosirea în Germania, Irina și ceilalți muncitori au fost avertizați de alți lucrători că firma pentru care veniseră să muncească nu este de încredere și că mulți oameni renunță rapid. Acești muncitori, cu contracte directe la firma germană, au povestit că șefii de echipă aduceau cât mai mulți oameni pentru comision, câte 100 de euro de persoană.

Românca spune că a discutat aceste informații cu șefa de echipă, care i-a asigurat că totul este doar o competiție între șefii de echipă pentru a aduce cât mai mulți muncitori.

Românca ales să-și spună povestea ca un avertisment pentru toți cei care doresc să muncească în străinătate. Este crucial ca aceștia să se informeze temeinic despre firma și condițiile de muncă înainte de a accepta un job, pentru a evita situații similare și eventuale înșelătorii.

Cei care își doresc să muncească în afara țării sunt sfătuiți să fie vigilenți și să se asigure că drepturile lor vor fi respectate.

Vezi și: Un cunoscut magazin de haine din Germania intră în faliment și închide toate sucursalele

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel