Cotlete de miel gătite într-o marinată super aromată cu usturoi și rozmarin. Vei gusta cea mai fragedă carne din lume

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cotlete de miel gătite într-o marinată super aromată cu usturoi și rozmarin. Vei gusta cea mai fragedă carne din lume / Foto: Captură video youtube
Cotlete de miel gătite într-o marinată super aromată cu usturoi și rozmarin. Vei gusta cea mai fragedă carne din lume / Foto: Captură video youtube

Aceste cotlete de miel gătite într-o marinată super proaspătă și aromată cu usturoi și rozmarin sunt un preparat ușor pe care îl poți face la cina de Paște.

Chiar dacă majoritatea gospodinelor au deja toată mâncarea preparată în ziua de Paște, unele preferă să gătească friptura de miel chiar astăzi, pentru a fi servită proaspătă, direct de pe grătar. Noi am pregătit o rețetă extraordinar de gustoasă și ușoară.

Primăvara este cu siguranță sezonul pentru cotlete de miel la grătar, deoarece carnea de miel are o aromă puternică. Dacă majoritatea oamenilor ar gusta un cotlet de miel bun, gătit corespunzător s-ar îndrăgosti pe loc.

 

Ce arome merg bine cu mielul?

 

Cel mai important lucru în legătură cu carnea de miel este că trebuie să știi ce ingrediente complimentează aroma sa unică. Mielul este excelent atunci când este asezonat cu usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, zarzavat, lămâie, fenicul, muștar și mentă, ca să numesc doar câteva. Dacă lucrați cu una sau mai multe dintre aceste arome, cu siguranță vă îndreptați în direcția cea bună.

Ce fel de carne de miel merge bine pe grătar?

 

Căutați un cotlet, o coastă sau mușchi. Dacă luați un cotlet de umăr sau de picior, va trebui să folosiți o marinată pentru a-l face fraged. Cotletele pe care le alegi trebuie să aibă o carne de culoare roz deschis/roșie, cu textură fină, cu grăsime albă și netedă, și trebuie să aibă o grosime puțin mai mare de un centimetru.



Cotlete de miel - Ingrediente

 

- 2 kilograme de costiță de miel sau cotlete de miel tăiate grosier
- 4 căței de usturoi tocați mărunt
- o lingură de rozmarin proaspăt tocat
- o lingură de sare kosher (după gust)
- o linguriță de piper negru măcinat
- coaja de la 1 lămâie
- ulei de măsline

 

Cotlete de miel - Rețeta pas cu pas

 

Combinați usturoiul, rozmarinul, sarea, piperul, coaja de lămâie și uleiul de măsline într-o cană de măsurare.

Turnați marinada peste cotletele de miel, având grijă să le întoarceți pentru a le acoperi complet. Acoperiți și marinați cotletele în frigider pentru aproximativ o oră, sau chiar peste noapte.

Frigeți cotletele de miel pe grătar la foc mediu timp de 7-10 minute sau până când temperatura internă ajunge la 58 de grade Celsius.

Poftă bună!

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G   

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel