Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Ingrediente
600 g făina albă
280 ml lapte
2 gălbenușuri
2 linguri miere
2 linguri zahar
50 g unt
coaja de portocală sau lămâie
2 linguri ulei
30 g drojdie
1/2 linguriță sare
pentru umplutura de ciocolată
100 g unt
75 g zahăr
1 lingură de scorțișoară măcinată
ciocolata tocată
pentru umplutura de vanilie
100 g unt
4 plicuri zahar vanilat
2 linguri zahar
Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Mod de preparare
Drojdia se dizolvă în lapte călduț și puțin zahăr. Adăugați apoi gălbenușurile, untul, uleiul și mierea. Compoziția se omogenizează bine, apoi punem făina amestecată cu sare și coaja de portocale. Aluatul se frământă până devin un pic mai tare decât la un cozonac obișnuit. Vasul se lasă la într-un loc călduți până aluatul își dublează volumul.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute
Apoi facem o foaie subțire pe care o ungem cu umplutură. Păstrăm o lingură de umplutura pentru a unge cozonacul pe deasupra. Rulam foaia strâns, apoi se taie pe lungime. Cele două fâșii de aluat obținute de împletesc și le le dăm forma de colac. Îl punem în tava pe hârtie de copt.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare, s-ar putea să îți placă și rețeta TOrt polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă
Se pune la copt la foc mediu timp de 30-35 minute. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News