Crabul albastru este de fapt originar din Atlanticul de Vest. Dar apare din ce în ce mai frecvent și în alte ape europene. În mai, de exemplu, a fost detectat pentru prima dată în Marea Baltică. În partea italiană a Adriaticii se găsește în număr mare.
Foametea crabului albastru îngrijorează o întreagă industrie. Mai exact, creșterea crustaceelor și deci a industriei alimentare. Este o problemă mare, mai ales pentru gastronomia din regiunea de nord a Adriaticii.
Potrivit portalului de știri austriac oe24.at, guvernul italian de la Roma a decis acum să ia măsuri împotriva răspândirii speciilor de crabi insidioase.
Aproape 3 milioane de euro, alocați drept ajutor de urgență
Așa că s-a decis alocarea unei sume de 2,9 milioane de euro drept ajutor de urgență, care ar trebui investiți în reținerea crabilor pretinși agresivi.
Ministerul Agriculturii a justificat acest buget, explicând că producția de midii din Italia, lider mondial, este amenințată. Potrivit oe24.at, cabinetul de la Roma a declarat luni (7 august) că banii ar trebui să ajungă la cooperativele de pescuit care încearcă să reducă crabii albaștri, care se hrănește cu crustacee, pești mai mici și icre de pește.
Ministrul Agriculturii Francesco Lollobrigida a efectuat duminică (6 august) o vizită specială în delta Văii Po din nordul Italiei, lângă Chioggia, la sud de Veneția, unde midiile și alte crustacee sunt crescute în apă asemănătoare lagunelor și unde infestarea cu crabi albaștri este deosebit de gravă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News