Cremă de caramel, gata în 15 minute. Desert tartinabil din ingrediente simple, găsite în orice bucătărie

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort de caramel, o rețetă delicioasă. Desertul fin și ușor care surprinde toate gusturile
Tort de caramel, o rețetă delicioasă. Desertul fin și ușor care surprinde toate gusturile

Aţi rămas fără ciocolată pentru clătite sau mic dejun? Nicio problemă! În doar câteva minute, puteţi face cel mai bun desert tartinabil de casă: cremă de caramel.

Este o reţetă foarte versatilă şi uşor de adaptat în funcţie de ce ingrediente aveţi prin casă şi de cantitatea lor, aşa că nu vă faceţi griji dacă nu aveţi toate ingredientele din listă.

Citește și: Cremă din trei ingrediente pentru tort sau prăjituri. Naturală şi uşor de făcut

 

Cremă de caramel. Ingrediente

 

- 200g de zahăr (puteţi pune mai puţin sau mai mult în funcţie de câtă cremă doriţi să obţineţi)

- Unt sau ulei

- Lapte şi / sau smântână

- Apă

- Făină (o lingură sau două pentru îngroşarea compoziţiei)

- Esenţă cu arome după preferinţe

- Pudră de cacao (în cazul în care doriţi să îi daţi o culoare şi aromă ciocolatie)

 

Cremă de caramel. Mod de preparare

 

Puneţi într-o oală mică sau un ibric încăpător zahărul, peste care turnaţi o lingură sau două de făină, apoi puţină cacao după preferinţe. Amestecaţi cu o lingură uşor.

Puneţi un strop de esenţă cu aroma preferată, apoi adăugaţi cam 50-100g de unt sau două-trei linguri de ulei şi puneţi recipientul pe foc mic, amestecând până de lichefiază compoziţia. Dacă aveţi prea puţin unt, puteţi completa cu puţin ulei, nu se exclud una pe cealaltă.

Amestecaţi continuu în compoziţie până se topesc granulele de zahăr şi mai luaţi cratiţa de pe foc când se lipeşte sau când adăugaţi alte ingrediente.

Vezi și: Mălai Dulce - Rețeta bunicii care l-a impresionat pe Papa Francisc în România

Turnaţi apă sau lapte câte puţin, amestecând continuu şi lăsaţi să scadă sau să se lege uşor compoziţia. Cam cinci minute ar trebui să dureze. Lichidul nu trebuie să fie apos, ci siropos.

La final adăugaţi câteva linguri de smântână şi continuaţi să amestecaţi până când se omogenizează cu restul compoziţiei.

Deja spre final ar trebui să aibă consistenţa unei budinci şi să rămână urma lingurii în timpul amestecării. Aşa ne dăm seama că este gata.

După ce închideţi flacăra, turnaţi toată compoziţia într-un bol curat, pe care apoi îl acoperiţi şi îl lăsaţi să se răcească.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel