Cremă rece de cafea din doar trei ingrediente. E desertul "la pahar" perfect

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Ce spun doctorii: Îți dă cafeaua de dimineață într-adevăr mai multă energie sau doar un mit?
Ce spun doctorii: Îți dă cafeaua de dimineață într-adevăr mai multă energie sau doar un mit?

Crema rece de cafea este un desert apetisant preparat din doar trei ingrediente: cafea, frișcă și zahăr pudră. Este un desert echilibrat, perfect pentru finalul unei mese copioase. 

Publicitate

Făcută din doar trei ingrediente (cafea, frișcă și zahăr pudră), crema rece de cafea este un desert apetisant, care cu greu poate fi refuzat de oricine. Pe lângă faptul că este delicioasă, crema arată foarte bine, fiind un desert la pahar.  

La fel de bună ca cea de la cafenea, dar mai sănătoasă, crema de cafea făcută în casă este perfectă pentru momentele în care avem nevoie de o pauză de prospețime și energie.

Pentru a prepara cea mai bună cremă de cafea rece în câțiva pași simpli, trebuie doar să urmăriți rețeta. 

Ingrediente (pentru 6-8 persoane)

 

- 200 ml de cafea rece neîndulcită

- 200 ml frișcă lichidă proaspătă 

- 35-40 g zahăr pudră

- boabe de cafea

Vezi și: Crema catalană, desertul spaniol care a cucerit o lume întreagă. Rețeta simplă pe care o poate face oricine

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti cel mai bun desert la pahar, începem prin a amesteca bine cafeaua neîndulcită (pe care am răcit-o în prealabil) cu zahărul pudră.

Batem frișca lichidă de patiserie până când devine tare și apoi turnăm amestecul de cafea puțin câte puțin, continuând să amestecăm preparatul cu mixerul electric.

Punem crema la frigider să se răcească pentru câteva ore.

După ce a trecut acest timp, o scoatem și o amestecăm din nou cu mixerul electric timp de câteva minute.

Turnăm crema rezultată în pahare de dimensiunile dorite, decorăm cu boabe de cafea și servim.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Dacă v-a rămas cremă de cafea, păstrați-o în frigider și puneți-o la congelator pentru câteva ore. Înainte de servire, bateți-o ușor cu un tel.

Cantitatea de zahăr pudră variază în funcție de gustul dumneavoastră: dacă vă place o cremă mai dulce, măriți cantitatea de zahăr.

Varianta ideală de cafea pentru acest desert este cafeaua tip espresso, pentru ca are o aromă mai bogată.  

Vezi și: Creme brulee, rețeta originală din doar 4 ingrediente. Cel mai popular desert franțuzesc

----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel