Creme brulee, rețeta originală din doar 4 ingrediente. Cel mai popular desert franțuzesc

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Creme brulee, rețeta originală din doar 4 ingrediente
Creme brulee, rețeta originală din doar 4 ingrediente

Creme brulee este un desert de origine franceză, cu un strat caracteristic de zahăr brun caramelizat, aproape ars, de unde și numele.

Creme brulee este o cremă cu o consistență asemănătoare unei budinci, preparată din smântână, lapte, gălbenușuri de ou și aromată cu vanilie.

Este foarte asemănătoare cu un alt desert, crema catalană, de care se deosebește însă prin tipul de gătire: creme brulee, de fapt, se gătește la bain-marie, în cuptor.

Abia după aceea se toarnă zahărul și se caramelizează cu un instrument special.

Ingrediente (pentru 8 persoane)

 

- 250 g smântână proaspătă

- 50 g lapte

- 50 g zahăr

- 4 gălbenușuri

- zahăr brun pentru caramelizare

Cum se prepară Creme brulee, rețeta originală

 

Se amestecă toate ingredientele într-un recipient. Se toarnă laptele și smântâna, apoi se adaugă gălbenușurile de ou și zahărul pudră. Se amestecă totul cu un blender de mână.

Apoi turnăm amestecul în forme de o porție. Acest desert se coace în cuptor la bain-marie: luăm o cratiță și turnăm apă, punem formele în ea și coacem la 180° timp de 60 de minute.

Când a trecut timpul, se scot micile creme brulee și se presară un strat de zahăr brun.

Cu ajutorul unui arzător pentru gătit, caramelizăm zahărul pentru a forma un strat subțire și crocant.

Dacă nu aveți o lampă specială pentru utilizarea în bucătărie, puteți folosi funcția grill a cuptorului timp de câteva minute.

Poftă bună!

Crema catalana, rețeta alternativă spaniolă

 

După cum spuneam, acest desert este asemănător cu Crema catalana.

Crema catalana, numită și cremă de caramel sau flan în alte părți ale lumii, este o cremă de origine spaniolă. Ingredientele sunt întotdeauna aceleași, dar, în funcție de locul în care se prepară, cantitățile pot varia.

Consistența este foarte asemănătoare cu cea a panna cotta, dar nu se adaugă amidon, gelatină sau agenți de îngroșare.

Acest preparat este perfect pentru a fi servit ca desert sau pentru un mic dejun elegant și special. Poate fi servit cu fructe proaspete sau consumat pur și simplu.

Deoarece este complet lipsit de gluten, crema catalana este, de asemenea, potrivită pentru cei cu boala celiacă și pentru cei cu intoleranțe.

Vezi aici rețeta completa a desertului spaniol extrem de popular în întreaga lume: Crema catalana, rețeta originală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel