Nu se știe cu exactitate originea acestei rețete, însă oricine ar fi responsabilul, nu putem decât să-i mulțumim pentru o asemenea bunătate! Crepes-Suzette sunt de fiecare dată un răsfăț și sunt acceptate mai multe variante: cu zahăr cubic frecat de coaja portocalelor, cu zahăr tos aromatizat cu coji rase de citrice, cu zahăr ars, caramelizat etc.
Citește și Sirniki, papanași rusești. Rețeta celor mai pufoși și delicioși papanași
Ingrediente:
2 ouă
500 ml lapte
200 gr făină
200 gr unt
esență de vanilie
esență de rom
o portocală
100 gr zahăr pudră
25 gr zahăr brun
1 linguriță lichior de portocale
25 ml coniac
1 lămâie
S-ar putea să îți placă și: Pizza la tigaie, cu aluat de clătite: O nebunie de rețetă, gata în doar 10 minute, dacă respecți acest secret
Crepes Suzette - Mod de preparare
Începem prin a pregăti aluatul pentru clătitele franțuzești. Punem ouăle într-un castron și le batem cu laptele, făina, o lingură de zahăr și praful de sare. Le coacem într-o tavă și apoi le împăturim în 4.
Untul, coaja de portocală și zahărul pudră se amestecă bine și se pune într-o tigaie în care îl vom fierbe 2 minute. În untul din tigaie punem o jumătate de lămâie într-o furculiță și amestecăm cu partea tăiată în el.
Adăugăm sucul de portocale și mai fierbem un minut. Apoi vom introduce clătitele și presărăm zahăr brun peste. Luăm tigaia de pe foc, turnăm lichiorul de portocale și coniacul în tigaie și aprindem alcoolul cu un chibrit. Punem tigaia pe fic și scuturăm pentru a distribui flacăra în toată tigaia, iar clătitele vor fi flambate.
Scoatem clătitele, turnăm sosul peste și servim!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News