Crește numărul victimelor după prăbușirea blocului din Napoli. 800 de evacuați din cartierul Scampia

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Crește numărul victimelor după prăbușirea blocului din Napoli .

Numărul victimelor decedate ca urmare a prăbușirii blocului din cartierul Scampia din Napoli a ajuns la trei. Patrizia Della Ragione, în vârstă de 53 de ani, este ultima care a decedat la spitalul Cardarelli din Napoli, unde a fost internată pentru politraumatism și fracturi ale splinei și pelvisului.

Patrizia era mama lui Roberto Abbruzzo, prima victimă a prăbușirii, în vârstă de 29 de ani, și bunica Margheritei Della Ragione, a doua victimă, în vârstă de 35 de ani. Ceilalți doi copii ai Patriziei, Giuseppe și Luisa Abbruzzo, de 34 și 23 de ani, sunt internați la Ospedale del Mare, Giuseppe fiind în stare gravă. De asemenea, Patrizia era bunica a patru dintre cele șapte fete internate la spitalul de pediatrie Santobono.

Potrivit buletinului oficial al spitalului Cardarelli, Patrizia a fost declarată decedată în jurul orei 13.00 de către medicii din secția de resuscitare. Medicii aceleiași secții tratează și o altă femeie rănită în urma prăbușirii, aflată în stare stabilă, dar gravă. În Centrul de Traumatologie al spitalului, un alt pacient se află într-o stare îmbunătățită față de ultimele 24 de ore.

Incidentul de la Scampia, Napoli: Detalii despre prăbușirea blocului

 

Incidentul de la Scampia a avut loc luni noapte, pe o pasarelă de la etajul trei din Vela Celeste, ultimul și cel mai populat dintre cele patru blocuri în formă de vaporaș, programate pentru demolare în cadrul unui proiect de reamenajare a zonei defavorizate. Martorii au raportat că au auzit o „bubuitură extraordinară” în timp ce o parte a structurii s-a prăbușit peste etajele inferioare, conform presei italiene.

Ultimele informații arată că prăbușirea blocului a avut loc ca urmare a unei certe între două familii care se aflau în acel moment pe respectivul balcon care servește ca pasaj de trecere. 

Primele două victime identificate au fost Roberto Abbruzzo, de 29 de ani și Margherita Della Ragione, de 35 de ani. Răniții, inclusiv șapte copii, au fost transportați la spitalul Santobono din Napoli. 

Pompierii au lucrat toată noaptea pentru a evacua aproximativ 800 de locuitori care așteptau să fie relocați în cadrul proiectului ReStart Scampia. Complexul de locuințe, cunoscut sub numele de Le Vele di Scampia, a fost construit în anii 1960-1970 la nord de Napoli și a devenit cunoscut pentru sărăcia extremă și conflictele mafiote.

Proiectul de regenerare urbană, în valoare de aproximativ 18 milioane de euro, face parte dintr-un efort al autorităților de a schimba reputația de criminalitate a zonei Scampia, stigmatizată și de serialul de succes Gomorrah din 2008, bazat pe cartea despre mafia Camorra, scrisă de Roberto Saviano. Demolarea blocurilor a început în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel