Creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 in Italia: "Monitorizăm noile variante. Trebuie să vaccinăm persoanele în vârstă şi fragile"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Infecţiile cu COVID-19 sunt în creştere în Italia. Monitorizarea realizată de către Institutul Superior al Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii evidenţiază că, în ultima săptămână, s-a înregistrat o creştere de 44% a cazurilor faţă de precedenta. O creştere a cazurilor care se uneşte şi prezenţei de noi variante.

"Avem noi variante pe care le monitorizăm, dar niciuna nu pare mai îngrijorătoare decât de obicei", afirmă Fabrizio Maggi, directorul Unităţii de Virusologie a Institutului de Boli Infecţioase "Lazzaro Spallanzani" din Roma. "Virusul a luat direcţia de adaptare către gazda sa, adică către noi. Şi asta, tot datorită acoperirii vaccinale şi imunităţii hibride, nu se poate traduce decât într-o boală mai uşoară la persoanele tinere şi sănătoase. Vaccinarea persoanelor în vârstă şi fragile, totuşi, continuă să fie importantă, în timp ce vedem o oarecare relaxare pe acest front", a adăugat Maggi, citează Rai News. 

"În ultimele săptămâni am observat o creştere a cazurilor din cauza apariţiei de noi subvariante şi a efectelor sezonului estival, dar majoritatea sunt infecţii uşoare, localizate la nivelul căilor respiratorii superioare. Boala astăzi, la adulţii tineri sănătoşi, nu este relevantă din punct de vedere clinic", a explicat Andrea Antinori, directorul Departamentului de Imunodeficienţe virale de la "INMI Spallanzani" din Roma.

Institutul Spallanzani: "Trebuie să vaccinăm persoanele în vârstă şi fragile" 

 

"La cei fragili, foarte vârstnici şi imunodeprimaţi, COVID-19 rămâne o problemă: la aceşti pacienţi virusul poate provoca o boală mai importantă din punct de vedere clinic, chiar gravă, poate fi necesară terapia şi spitalizarea", avertizează Antinori. "În ceea ce priveşte monitorizarea şi interpretarea datelor, ar fi de dorit să se treacă la un sistem care, mai degrabă decât să măsoare cazuri noi sau incidenţă, care înfăţişează evoluţia bolii la populaţia generală, unde virusul nu provoacă probleme astăzi, să se concentreze pe cazurile grave, din spitale. Urmărind evoluţia pandemiei, chiar şi monitorizarea ar trebui astăzi să se focalizeze nu atât pe infecţie, ci pe boală", titrează Rador. 

"Trebuie să protejăm în continuare pacienţii fragili, măsurile de protecţie şi intervenţiile de prevenţie trebuie să vizeze aceste persoane, în primul rând vaccinarea", avertizează directorul Departamentului Clinic de la Institutul "Spallanzani". "În toamnă, vaccinarea va fi în esenţă direcţionată către acest grup de persoane fragile. Aşa că fără alarmă, fără teamă, dar atenţie, ţine-ţi garda sus, pentru că boala nu s-a terminat, aşa că haideţi să ne concentrăm asupra persoanelor care riscă cel mai mult să aibă complicaţii grave", a concluzionat Antinori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel