Creșterea economică din România s-a oprit. Cîțu: "Ciolacu minte de doi ani"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultimele date ale Institutului Național de Statistică arată o stagnare a creșterii economiei românești: față de anul trecut, în acest an creșterea economică are un avans de doar 0.1%. 

"Creșterea economică s-a prăbușit la 0,1% pe an în 2024 față de 6% pe an în 2021. Aceasta este diferența între guvernarea de dreapta din 2020-2021 și guvernarea socialistă care a urmat.

Ciolacu minte de doi ani de zile și acum avem și dovada publicată de INS. Economia României se prăbușește pentru că investițiile scad, industria scade, construcțiile scad, comerțul cu amănuntul scade.Doar CONSUMUL pe datorie crește.

Guvernarea socialistă a crescut prețurile și dobânzile și i-a forțat pe români să se împrumute ca să poată să supraviețuiască. În toată Europa socialiștii și partenerii lor pierd. Dreapta adevărată câștigă. Dreapta care nu susține intervențiile statului sau taxe mari. Duminică putem să punem România alături de țările care aleg dreapta sau o lăsăm pe mâna socialiștilor lui Putin," transmite Florin Cîțu. 

Taxe și impozite mărite din 2025

 

Chiar dacă economia pare să bată pasul pe loc, cheltuielile bugetare sunt tot mai mari. Marcel Ciolacu a decis majorări salariale pentru mai multe categorii de bugetari, înainte de alegeri. Asta deși deficitul continuă să crească peste orice estimare. Mai multe voci susțin faptul că din 2025 ar putea fi mărit TVA-ul și intodusă impozitarea progresivă pentru salarii. Chiar Victor Ponta, consilierul onorific al lui Marcel Ciolacu a declarat de multe ori că este adeptul unei astfel de soluții.

Ciucă zice însă că PNL n-ar fi de acord cu introducerea impozitului progresiv. 

"Partidul Naţional Liberal este un susţinător al cotei unice de impozitare şi vom continua să susţinem această măsură, pentru că şi-a dovedit eficienţa economică şi putem să stăm de vorbă cu cei care sunt direct implicaţi în economia României, cu mediul de afaceri şi ei să ne spună care au fost cu adevărat principalele avantaje ale cotei unice şi spaţiul pe care îl mai are în continuare, de valabilitate, cota unică, astfel încât să putem să avem un mediu de afaceri, o economie cu adevărat dobândind un capital consistent. Până atunci, este dificil de discutat de impozitare progresivă şi avem şi un argument tehnic: nu avem pregătirea necesară, digitalizarea necesară să putem să aplicăm cu adevărat o astfel de măsură", a răspuns liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel