Creveți cu unt de usturoi și lămâie. Sunt cei mai simpli și mai aromați creveți!

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Creveți cu unt de usturoi și lămâie. Sunt cei mai simpli și mai aromați creveți! / Foto: Unsplash
Creveți cu unt de usturoi și lămâie. Sunt cei mai simpli și mai aromați creveți! / Foto: Unsplash

Creveți cu unt de usturoi și lămâie sunt cea mai bună combinație de arome și gata în mai puțin de 15 minute. Creveții sunt o masă ușor de pregătit care poate fi servită peste orice!

Un castron uriaș din acest creveți cu unt de usturoi și lămâie poate fi găsit la masa noastră cel puțin o dată pe săptămână. Amestecați o mână de paste prin sosul cu lămâie, usturoi și unt pentru o cină delicioasă.

Cumpărați creveți (sau creveți) fără vene, decojiți și curățați, și veți avea o rețetă atât de ușoară. Folosiți suc proaspăt de lămâie (nu cel cumpărat din magazin, vă rog, pentru dragostea prospețimii) și folosiți usturoi proaspăt, dacă este posibil. Aceste două elemente - deși destul de evidente - sunt cheia pentru ca această rețetă să creeze artificii în gură.

Vezi și: Moelleux au chocolat - o prăjitură pufoasă la exterior și moale, plină de ciocolată în interior

 

Creveții cu unt de usturoi și lămâie - Ingrediente

 

- 1/3 cană de unt, împărțit

- 4 căței de usturoi, tocați mărunt (sau 1 lingură)

- 800 g de creveți (sau creveți), curățați de coajă și fără pene, cu cozile intacte

- Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust

- Sucul de la o jumătate de lămâie (aproximativ 2 linguri - adăugați mai mult dacă doriți)

- 2 linguri de apă

- Pătrunjel proaspăt tocat, pentru a orna

Vezi și: Tort de ciocolată albă cu cardamom și portocale - rețeta către inima sufletului tău pereche

 

Creveții cu unt de usturoi și lămâie - Instrucțiuni

 

Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați usturoiul și gătiți-l până când se parfumează (aproximativ 1 minut). 

Prăjiți creveții și adăugați sare și piper, după gustul dvs. Gătiți 2 minute pe o parte, amestecând din când în când. Întoarceți și gătiți 2 minute pe cealaltă parte, până când încep să devină roz.

Adăugați untul rămas, sucul de lămâie și apa. Gătiți, amestecând în același timp, până când untul se topește și creveții s-au gătit bine (nu-i gătiți prea mult). Luați de pe foc. Testați gustul și adăugați mai mult suc de lămâie, sare sau piper, dacă este necesar, pentru a vă satisface gusturile.

Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat și se servește peste orez sau paste.

 

---------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel