Întâlnire a unor politicieni, primari și preoți care a avut loc în biserica “Adormirea Maicii Domnului” din comuna Bănești, unde s-a discutat despre referendumul pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii definiției familiei, a fost caracterizată de Cristian Tudor Popescu drept o „măgârlănie”.
"Unde se află acest prezidiu în biserică? Se află în naos, în spatele lor e altarul.
Simbolica părţilor bisericii este lumesc – ceresc. Când treci din pronaos în naos ai părăsit profanul şi treci în sacru. Biserica e sacră în totalitate, dar până în pronaos e raiul pământesc. Naos înseamnă navă, deci oamenii intră în naos, în corabia cu care merg nu neapărat pe apă, se duc undeva, părăsesc pământul şi se duc spre altar, care e locuinţa lui Dumnezeu.
Deasupra capetelor acestor persoane se află turla cu Isus Atotputernicul.
A te aşeza în poziţia în care se află ei acum înseamnă a bara accesul credincioşilor la Dumneze, asta au făcut, s-au aşezat între credincioşi şi Dumnezeu şi au intrat în spaţiul ceresc, de sub cupolă, al bisericii.
Este o măgârlănie, sunt şi măgari şi mârlani”, a comentat Cristian Tudor Popescu la digi24.
![politic politic](https://www.ziaruldeiasi.ro/app/gethumb.details.php?id=304475&w=640&h=480)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Profesorul Dumitru Sandu: "Emigrarea românilor nu poate fi stopată. Putem să o transformăm într-un proces benefic"
Bogdan Bolojan /
06 feb 2025, 20:45
În loc să caute soluții utopice de stopare a emigrației, România ar trebui să își îndrepte atenția către optimizarea fluxurilor migratorii, susține profesorul Dumitru Sandu în studiul „Principiile politicilor privind migrația în străinătate – cazul românilor”. Diaspora românească poate deveni un motor al modernizării țării, dacă statul reușește să o implice activ în procesul decizional și să creeze condiții atractive pentru întoarcerea temporară sau definitivă a migranților, mai susține Dumitru Sandu.