Criză de apă în Alba: Autoritățile iau în calcul sistarea furnizării; Restricții severe în mai multe localități

Cristina Iacob |
Data publicării:
(Foto: Freepik)
(Foto: Freepik)

Restricții severe privind apa potabilă în mai multe localități din Alba. Autoritâțile avertizează că este posibil ca programul de raționalizare să fie extins sau chiar să fie sistată complet furnizarea apei.

Operatorul județean de apă, SC APA CTTA SA Alba, a emis o avertizare serioasă vineri, prin intermediul paginii lor de Facebook, referitoare la posibila sistare a furnizării apei potabile în mai multe localități din județ.

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate înregistrate în aceste zile și a consumului crescut de apă potabilă, SC APA CTTA SA Alba a fost nevoită să impună restricții severe în mai multe zone. Rezervoarele de înmagazinare se golesc rapid, necesitând o refacere constantă. În acest context, operatorul face un apel către populație să folosească apa potabilă strict pentru consum personal și uz casnic. În caz contrar, este posibil ca programul de raționalizare să fie extins sau chiar să fie sistată complet furnizarea apei.

Localitățile afectate. Ce trebuie să știe cetățenii 

 

Conform anunțului, furnizarea apei potabile este întreruptă între orele 22:00 și 5:00 în localitățile Cricău, Tibru, Craiva, Ighiu, Ţelna, Ighiel și Bucerdea Vinoasă, iar între orele 22:00 și 6:00 în Războieni, Unirea, Noșlac, Tău, Lupu, Cergău Mic, Tăuni, Jidvei, Feisa, Iclod, Pănade, Lunca Târnavei, Biia, Sânmiclăuș, Bălcaciu, Șona, Mănărade și Spătac.

În Gârbova, Câlnic și Reciu, locuitorii nu au apă la robinet între orele 10:00 și 17:00 și între orele 22:00 și 6:00.

De asemenea, în localitățile Miraslău, Gârda de Sus (Ghețari, Ocoale, Mununa, Hănășești, Dealu Frumos și Gârda Seacă) și în zonele înalte din comunele Cergău, Roșia de Secaș și Cetatea de Baltă, furnizarea apei potabile va fi asigurată în funcție de nivelul de acumulare în rezervorul de înmagazinare.

SC APA CTTA SA a subliniat că va actualiza programul de furnizare în cazul în care se vor constata deficiențe în alimentarea cu apă și în alte localități din județ.

Această situație este recurentă în ultimii ani în perioada verii, afectând periodic locuitorii din diverse comune din Alba, relatează Agerpres. 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel