Criză imobiliară în Austria: Se construiește prea puțin, iar 10.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Este criză imobiliară în Austria: pentru că se construiește prea puțin, 10 000 de locuitori din construcții și-au pierdut locurile de muncă. 

Josef Muchitsch, liderul sindicatului Bau-Holz și membru social-democrat al Consiliului Național din Austria, a declarat într-un interviu pentru „Krone” că între 2017 și 2019 s-au construit prea multe locuințe, aproximativ 85.000 pe an. În prezent, situația este inversată: cererea de locuințe depășește oferta.

Muchitsch consideră că este nevoie de un plan național bine structurat pentru construcții. El subliniază că situația actuală este fragmentată, fiecare stat având propria strategie. Atât el, cât și primarul Vienei, Michael Ludwig, cer crearea unui minister dedicat locuințelor și clădirilor, precum și un plan național care să coordoneze finanțările. Astfel, s-ar evita atât construcțiile excesive, cât și deficitul de locuințe. Muchitsch subliniază că aceste măsuri ar trebui să ia în considerare și impactul asupra mediului, astfel încât renovările locuințelor vechi să devină ecologice, ajutând și industria construcțiilor.

Austria folosește banii pentru construcții pentru a acoperi alte găuri bugetare

 

În plus, Muchitsch atrage atenția că subvențiile pentru locuințe, care sunt menite să sprijine construcțiile, sunt folosite de state pentru a acoperi alte cheltuieli bugetare. Acest lucru încetinește proiectele noi, iar sindicalistul cere o utilizare corectă a acestor fonduri.

O altă problemă gravă este accesul tot mai dificil la credite pentru locuințe. Din cauza regulilor stricte, multe familii nu își mai pot permite să construiască sau să cumpere o casă. Deși aceste reguli au o bază în politica monetară, Muchitsch susține că trebuie găsite soluții pentru a preveni colapsul economiei regionale.

Muchitsch critică, de asemenea, implementarea lentă a pachetului de locuințe al guvernului, spunând că niciun ban din aceste fonduri nu a ajuns încă la proiectele de construcții, din cauza întârzierilor birocratice și a duratei lungi de execuție a lucrărilor. Dacă situația nu se schimbă până în 2025, există riscul pierderii suplimentare de locuri de muncă în sectorul construcțiilor, unde deja 10.000 de muncitori și-au pierdut joburile din cauza crizei imobiliare.

Muchitsch subliniază și problema chiriilor, care au crescut odată cu prețurile la energie, fără ca proprietarii să investească în renovarea clădirilor. El cere înghețarea chiriilor, mai ales în cazurile în care nu se fac investiții în proprietățile închiriate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel