Croissante cu ciocolată de casă. O rețetă ușoară, din doar trei ingrediente

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Croissante cu ciocolată de casă. O rețetă ușoară, din doar trei ingrediente / Foto: Captură video youtube
Croissante cu ciocolată de casă. O rețetă ușoară, din doar trei ingrediente / Foto: Captură video youtube

O rețetă ușoară de croissante cu umplutură de ciocolată, folosind doar trei ingrediente și gata în cel mai scurt timp. Rapid și gustos!

Aluat fraged, ciocolată, un ou și o lingură de apă. Tot ce ai nevoie pentru a face acest desert delicios din foitaj cu pufuleți și ciocolată. Și aproximativ 30 de minute din timpul tău.

Acesta este tipul de desert preferat atât de copii, cât și perfect lângă o ceașcă de cafea. 

 

Cum se servesc mini croissantele?

Cel mai recomandat mod de a le servi este cât sunt încă calde. De ce? Pentru că ciocolata este încă topită și este atât de delicioasă! Cu siguranță le puteți servi și la temperatura camerei, dar umplutura va fi din nou solidă. Dar tot delicioase!

 

Croissante cu ciocolată - Ingrediente 

 

- 275 g/ 10 oz de aluat pufos Nota 2
- aproximativ 80 g de ciocolată sau ciocolată tocată Notă 3
- 1 ou
- 1 lingură de apă sau lapte

Vezi și: Tort de mere și caramel. Un desert atât de bun, încât nu poți rezista tentației!

 

Croissante cu ciocolată - Instrucțiuni

 

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Desfășurați patiseria pe suprafața de lucru. Tăiați-o în triunghiuri (sau benzi).

Așezați la baza triunghiului câteva chipsuri de ciocolată/ ciocolată tocată mărunt. Am obținut 10 triunghiuri frumoase și am folosit marginile pentru a forma și croissante.

Înfășurați începând de la capătul mai lat. Așezați-le, cu partea cusută în jos, pe tava de copt și asigurați-vă că vârful triunghiului este băgat sub croissant. Îndoiți marginile pentru a crea forma de semilună.

Într-un bol mic, bateți oul și apa cu o furculiță. Ungeți croissantele cu amestecul.

Coaceți la cuptor timp de aproximativ 17 - 20 de minute sau până când devin profund aurii (verificați și instrucțiunile de pe pachet în ceea ce privește timpul de coacere).

 

Note

Rețeta poate fi dublată cu ușurință. Nu veți avea nevoie de un ou în plus pentru a pensula patiseria dacă dublați rețeta, un ou ar trebui să fie suficient pentru 2-3 reprize.

Puteți folosi aluat gata rulat la frigider de aproximativ 25 cm lungime, puțin mai mult sau mai puțin este OK. Și patiseria congelată este perfect bună. Se decongelează și se rulează (dacă este necesar) conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Ciocolată cu lapte, simplă, semi-dulce, cum vă place. Folosiți atâta cât este nevoie.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel