Crucea Roșie Română marchează Ziua Mondială a Resuscitării cu un flashmob

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Crucea Roșie Română marchează Ziua Mondială a Resuscitării cu un flashmob  / Foto: Unsplash
Crucea Roșie Română marchează Ziua Mondială a Resuscitării cu un flashmob / Foto: Unsplash

Crucea Roșie Română celebrează Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale și Ziua Mondială a Resuscitării printr-un eveniment special - un flashmob care va avea loc în Piața Romană din București, pe data de 16 octombrie. Aproximativ 50 de voluntari vor demonstra manevrele de resuscitare pe manechine, marcând importanța pregătirii în situații de urgență.

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale este sărbătorită la data de 13 octombrie, iar Ziua Mondială a Resuscitării este marcată la data de 16 octombrie. Aceste două evenimente reprezintă o oportunitate de a consolida conștientizarea cu privire la pregătirea în fața dezastrelor naturale și importanța resuscitării în salvarea de vieți.

 

Reducerea riscurilor dezastrelor naturale

 

În contextul în care fenomenele extreme precum cutremurele, inundațiile și incendiile de pădure devin din ce în ce mai frecvente în întreaga lume, investiția în educație și pregătire devine esențială pentru minimizarea impactului acestor evenimente asupra comunităților.

Președintele Crucii Roșii Române, Camelia Șucu, subliniază importanța educației și pregătirii pentru reducerea riscurilor dezastrelor naturale.

„Dezastrele naturale pot avea un impact devastator în viaţa oamenilor şi a comunităţilor noastre. Acţionând în mod responsabil şi învăţând cum să ne protejăm şi să-i ajutăm pe ceilalţi, putem face o schimbare reală. Cu educaţie şi pregătire, putem reduce riscurile dezastrelor naturale şi putem oferi o şansă suplimentară de supravieţuire pentru cei care au nevoie de ajutor”, a declarat Camelia Șucu.

Conform unui comunicat Agerpres, Crucea Roșie Română acordă o atenție deosebită pregătirii și instruirii atât a voluntarilor săi, cât și a populației generale.

 

Instruirea oamenilor în caz de urgențe

 

Aceasta implică cursuri, seminarii, exerciții practice, simulări și tabere de instruire. De asemenea, sunt oferite cursuri specializate și sesiuni de pregătire pentru publicul larg. Nu mai puțin de 94.000 de persoane au participat la astfel de cursuri de pregătire în gestionarea dezastrelor, precum și la cursuri de prim ajutor, în cursul anului 2022.

Pentru anul 2024, Crucea Roșie Română și-a propus să intensifice programul de pregătire pentru intervenția la dezastre a populației. În parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din Italia, aceasta va actualiza și extinde baza de date a formatorilor voluntari la nivel național, pentru a disemina informații vitale în comunități. De asemenea, are în vedere formarea de echipe de voluntari specializați în Căutare și Salvare Urbană.

Flashmob-ul programat pentru data de 16 octombrie reprezintă un pas important în această direcție și servește ca o modalitate interactivă de a promova conștientizarea și pregătirea pentru situații de urgență în rândul populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel