Ingrediente pentru prepararea sosului de iaurt și castraveți:
- 200 de mililitri de iaurt grecesc
- ¼ castravete
- 3 murături
- ½ lămâie
- 3 crenguțe de pătrunjel
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper.
Sos de iaurt și castraveți - mod de preparare
Înainte de a face această rețetă, primul pas este să pregătiți toate ingredientele. Se toacă mărunt castravetele (fără coajă sau semințe), pătrunjelul și murăturile.
Într-un castron amestecați iaurtul grecesc cu sucul de lămâie, sare și piper. La final adăugăm castravetele, murăturile și pătrunjelul și amestecăm foarte bine.
Serviți și savurați. Acest sos este ideal pentru a însoti peștele la grătar sau salatele proaspete.
Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă
Rețetă bonus: Sos de iaurt și feta
Ingrediente:
- 200 de grame de brânză feta
- 1 iaurt
- 1 lămâie
- 1 strop de ulei de măsline extravirgin
- 1 mână de curmale
- 1 ardei iute
- 1 praf de sare
- 1praf coriandru.
Sos de brânză pentru carne. Îți sucește mințile! Nu vei mai mânca friptura altfel
Sos de iaurt și feta - Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru acest sos de iaurt oriental. Curmalele pot fi înlocuite cu fistic sau chiar se poate renunța de tot la ele. În paharul mixerului vom pune trei sau patru curmale fără sâmburi, vom adăuga un strop de ulei și îl vom zdrobi. Putem folosi si un blender de mână pentru a pregăti sosul alb.
În continuare vom adăuga și restul ingredientelor: brânza feta, iaurtul natural, coriandru, un ardei iute, puțină sare (foarte puțină pentru că brânza este deja foarte sărată), sucul de lămâie.
Vom activa robotul de bucătărie pe care îl folosim pentru a obține o cremă omogenă, pe care o vom servi pe un platou și o vom decora cu restul curmalelor. Va ieși un sos de iaurt cremos, neted și plin de aromă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News