Cu iaurt şi castravete faci cel mai delicios sos posibil. De zece ori mai bun decât tzatziki. O rețetă surpriză bonus!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cu iaurt şi castravete faci cel mai delicios sos posibil. De zece ori mai bun decât tzatziki. O rețetă surpriză bonus!
Cu iaurt şi castravete faci cel mai delicios sos posibil. De zece ori mai bun decât tzatziki. O rețetă surpriză bonus!

Sosul de iaurt și castraveți este ideal pentru o salată sau pentru a însoți un pește. Trebuie să-l încerci pentru că este de zece ori mai bun decât sosul tzatziki! În plus, te așteaptă și o rețetă bonus la final! 

Ingrediente pentru prepararea sosului de iaurt și castraveți:

 

- 200 de mililitri de iaurt grecesc

- ¼ castravete

- 3 murături

- ½ lămâie

- 3 crenguțe de pătrunjel

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper.

Melitzanosalata, salată grecească de vinete. Așa ceva n-ai văzut nici în restaurante! Rețeta care a cucerit milioane de gospodine

 

Sos de iaurt și castraveți - mod de preparare

 

Înainte de a face această rețetă, primul pas este să pregătiți toate ingredientele. Se toacă mărunt castravetele (fără coajă sau semințe), pătrunjelul și murăturile.

Într-un castron amestecați iaurtul grecesc cu sucul de lămâie, sare și piper. La final adăugăm castravetele, murăturile și pătrunjelul și amestecăm foarte bine.

Serviți și savurați. Acest sos este ideal pentru a însoti peștele la grătar sau salatele proaspete.

Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă

 

Rețetă bonus: Sos de iaurt și feta

 

Ingrediente:

- 200 de grame de brânză feta

- 1 iaurt

- 1 lămâie

- 1 strop de ulei de măsline extravirgin

- 1 mână de curmale

- 1 ardei iute

- 1 praf de sare

- 1praf coriandru.

Sos de brânză pentru carne. Îți sucește mințile! Nu vei mai mânca friptura altfel

Sos de iaurt și feta - Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru acest sos de iaurt oriental. Curmalele pot fi înlocuite cu fistic sau chiar se poate renunța de tot la ele. În paharul mixerului vom pune trei sau patru curmale fără sâmburi, vom adăuga un strop de ulei și îl vom zdrobi. Putem folosi si un blender de mână pentru a pregăti sosul alb.

În continuare vom adăuga și restul ingredientelor: brânza feta, iaurtul natural, coriandru, un ardei iute, puțină sare (foarte puțină pentru că brânza este deja foarte sărată), sucul de lămâie.

Vom activa robotul de bucătărie pe care îl folosim pentru a obține o cremă omogenă, pe care o vom servi pe un platou și o vom decora cu restul curmalelor. Va ieși un sos de iaurt cremos, neted și plin de aromă.

Salată de cartofi americană fabuloasă. Uită de salata orientală, este de zece ori mai bună! Ține minte rețeta că se vor linge toți pe degete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel