Cultura românească, apreciată în Europa! Trei proiecte românești în competiția Premiile Patrimoniului Cultural European - Votează aici preferatul tău

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Premiile Patrimoniului Cultural European
Premiile Patrimoniului Cultural European

România este reprezentată de trei proiecte culturale în competiția Premiile Patrimoniului Cultural European. Cei care doresc pot vota unul dintre acestea în perioada 11 august - 11 septembrie. 

Cultura românească este apreciată la nivel European. Potrivit Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Comisia Europeană a selectat trei proiecte culturale românești pentru a intra în competiția Premiilor Europene ale Patrimoniului Cultural - Europa Nostra 2022. Oricine dorește poate vota unul dintre proiecte accesând site-ul proiectului.

"Cultura românească apreciată la nivel European!

Trei proiecte culturale românești se află printre proiectele câștigătoare anunțate de Comisia Europeană pentru Premiile Patrimoniului Cultural European, una dintre cele mai prestigioase competiții europene în domeniul patrimoniului, finanțate prin programul Europa Creativă și organizate cu sprijinul Europa Nostra.

În perioada 11 august - 11 septembrie publicul poate vota proiectul preferat aici - https://vote.europanostra.org/ .

Marele Premiu va fi anunțat în data de 26 septembrie, la Praga.

Proiectele care reprezintă patrimonial cultural românesc sunt:

-> Semne Cusute inițiat de Asociația Semne Cusute – Irina Corduneanu. Inițiativa își dorește să pună în valoare cămașa cu altiță, un simbol al identității culturale românești.

-> Atelierul-muzeu Scoala de la Piscu creat de Asociația Gaspar, Baltazar & Melchior – Adriana Scripcariu și Virgil Scripcariu, proiect ce contribuie la păstrarea meșteșugului olăritului, implicarea comunităților locale, dar și a tinerei generații în promovarea moștenirii culturale românești.

-> Proiectul de restaurare Casei Libertății Religioase din Cluj Napoca - premiat atât pentru contribuția avută în regenerarea urbană și influențarea procesului de conservare a altor clădiri din zonă, cât și pentru promovarea toleranței și a dialogului intercultural. Mult succes celor trei proiecte!

Păstrarea și promovarea valorilor culturale românești ne aduc mai aproape de casă, oriunde ne-am afla și reprezintă uina dintre prioritățile Departamentului pentru Românii de Pretutindeni", este mesajul postat pe pagina oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel