Florentina și Antonio Gavriluță au povestit, în emisiunea Departe de România, modul în care restaurantul lor de lângă Haga a devenit celebru. Totul început de la o jurnalistă olandeză și o porție de sarmale.
"Doamna jurnalistă a venit și a mâncat la noi în una din primele săptămâni în care am deschis, neștiind cine este. I-a plăcut mâncarea noastră foarte mult. Dacă-și amintește bine fiul meu, a mâncat sarmale și platou tradițional. La câteva zile ne-a sunat și ne-a spus că ea a fost și a mâncat la noi și că i-au plăcut în mâncărurile noastre, a citit povestea noastră pe site, i-a plăcut foarte mult și ar vrea să scrie despre noi. Așa ne-am întâlni, ne-a luat interviul", a povestit Florentina.
La scurt timp, oamenii au început să le calce pragul pentru a descoperi preparatele românești.
"La aproximativ o săptămână, un domn olandez a sunat că vrea să vină la noi la restaurant în jumătate de oră. Când a ajuns, i-a spus fiului meu: ' Eu am aflat de voi din ziar, am citit povestea voastră și am zis că trebuie să vin să încerc mâncarea voastră'. Noi nu știam că a apărut articolul în ziar. După ce a mâncat s-a dus acasă și ne-a adus ziarul. A venit înapoi 5 km pe bicicletă să ne aducă ziarul, să-l păstrăm", mai povestesc cei doi români.
Mâncare ca la mama acasă
Florentina și fiul sau Antonio spun că restaurantul lor este singurul 100% românesc din Olanda, iar preparatele sunt "ca la mama acasă".
În articolul respectiv se menționa că este singurul restaurant tradițional 100% românesc din această țară. Așa este?, a întrebat Gabriel Nuță-Stoica, moderatorul emisiunii.
"Da, așa este. Au mai fost și alte restaurante înainte care nu prea au rezistat mult timp și, din fericire, am putut acum să încercăm și noi să deschidem un restaurant 100% tradițional românesc în care mâncarea chiar o facem cum am mâncat eu acasă de la mama și de la bunica-mea. Asta a fost mai ales o promisiune care am făcut-o cu toții de la început, că mâncarea o s-o facem ca acasă și că n-o să încercăm să o stricăm sau să facem într-un fel să devină totul mai ieftin, să rămânem cu mai mulți bani, pentru că treaba aceasta n-ar funcționa. Cumpărăm produse locale cât de mult putem, legume, fructe de la țărani, nu din supermarket. Ce nu găsim, cumpărăm din supermarket. Aducem din România produsele românești", au mai spus Florentina și Antonio.
Puteți descoperi povestea familiei Gavriluță și a restaurantului românesc de lângă Haga în emisiunea de mai jos:
---------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH
-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6
-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News