Podul suspendat peste Dunăre, al treilea ca dimensiune din Europa, a trecut cu bine peste testele statice şi dinamice de încercare a suprastructurii, iar constructorul a încheiat o nouă etapă, cea de trasare a marcajelor rutiere.
"La Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila - Galaţi - Tulcea s-au finalizat testele de încercare a suprastructurii, ultimul fiind testul de încercare dinamică, care s-a realizat prin intermediul deplasării unor camioane încărcate pe pod, ce au rulat cu o viteză constantă de aproximativ 80 km/h, trecând peste obstacole preamplasate. În ultimele zile, a continuat efectuarea testelor statice, necesare pentru verificarea eficienţei statice pentru forţa tăietoare, momentul încovoietor pentru tablierul metalic şi forţa de tensiune din tiranţi. Aceste teste statice s-au realizat pe blocurile de ancoraj şi turnuri, prin poziţionarea a câte 18-19 camioane încărcate cu 40 tone fiecare. Cum spuneam, acesta este cel mai complex şi avansat proiect de testare a unui pod, având în vedere că se folosesc şi 2 sisteme de măsurare şi observare a evoluţiei podului în faza de încărcare: un sistem topografic de înaltă precizie şi sistemul format din cei 50 senzori montaţi permanent pe pod, în puncte sensibile", a scris pe contul său de Facebook secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.
Referitor la data la care Podul peste Dunăre va fi inaugurat, Ionel Scrioşteanu a precizat săptămâna trecută, la Brăila, că "aşa cum a anunţat şi domnul viceprim-ministru Grindeanu, la sfârşitul lunii, în jurul datei de 27 (iunie n.red.), acest obiectiv va fi dat în trafic, ceea ce se întâmplă astăzi este în cadrul acestui calendar de dare în trafic".
Podul de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa
Pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa, s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oţel, greutatea totală a celor două cabluri principale fiind de 6.700 tone. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone.
Antreprenorul lucrării "Pod Suspendat peste Dunăre" este Asocierea Webuild SPA - IHI Infrastructure Systems CO LTD, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA.
Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.
Lungimea drumului principal Brăila - Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin este de 4,328 kilometri.
Constructorul Drumului Expres Galaţi - Brăila este Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade.
Cum arată Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News