Cum explică Dăncilă că PSD a făcut scut în jurul lui Tăriceanu: „Am spus că nu se va mai vorbi despre justiție”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă susține că nu le-a impus senatorilor social-democrați să voteze împotriva cereii DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebată de jurnaliști, astăzi, dacă PSD nu cumva a ratat șansa de a arăta că a învățat ceva din lecția alegerilor europarlamentare, pe care le-a pierdut cu un scor dezastruos, Dăncilă a susținut că fiecare parlamentar a votat în cazul lui Tăriceanu așa cum a considerat de cuviință, informează Știrile PRO TV.

De asemenea, șeful interimar al social-democraților a subliiat faptul că "Partidul Social Democrat a înțeles foarte bine rezultatul votului".

„PSD nu a făcut scut în jurul domnului președinte Tăriceanu. Fiecare senator a avut libertatea să-și exprime opinia. Așa cum am menționat încă de la început, nu cred că președintele partidului trebuie să fie cel care să indice o direcție senatorior și deputaților. Senatorii și deputații răspund în fața electoratului care i-au trimis în Parlament. Și fiecare senator, fiecare deputat cred că trebuie să facă acest lucru.

Partidul Social Democrat a înțeles foarte bine rezultatul votului. Am spus că nu se va mai vorbi despre justiție, nu se mai dau ordonanțe și nici n-am dat ordonanță de urgență pe coduri sau pe alte aspecte de genul acesta, așa cum a făcut Guvernul Cioloș, dar n-am văzut nicio reacție publică. Deci noi am înțeles și tocmai de aceea avem foarte mare deschidere de a aduce echilibru și consens în societate”, a spus Dăncilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel