Este vorba despre o soluție de finanțare acordată de către instituțiile financiare nebancare (IFN), spre care te poți îndrepta inclusiv când băncile îți refuză cererea de creditare.
O simplă analiză a pieței financiare nebancare este suficientă pentru a observa că majoritatea IFN-urilor acordă credite online rapide de până la 2.000 sau 4.000 de lei. Totuși, dacă o astfel de sumă nu este suficientă pentru nevoile tale, poți găsi și oferte de creditare mai consistente, de până la 20.000 de lei. Perioada de rambursare diferă de la IFN la IFN. În unele cazuri poți avea la dispoziție doar câteva săptămâni pentru achitarea ratelor, în altele – perioada poate ajunge chiar și până la 60 de luni.
Pentru a lua un credit online rapid, va trebui să accesezi site-ul IFN-ului, unde va trebui să completezi cererea pentru acordarea împrumutului și să transmiți, după caz, o fotografie a actului de identitate și o dovadă a veniturilor. Totul se desfășoară online, fără a fi deloc nevoie să te deplasezi la sediul creditorului. În cele mai multe cazuri, aprobarea nu durează mai mult de 2-3 ore, după care suma pentru care ești eligibil îți va fi transferată în contul bancar.
Ești eligibil pentru un credit online rapid?
Poți aplica pentru un credit online rapid dacă îndeplinești câteva criterii simple. Concret, trebuie să ai peste 18 ani, să ai cetățenie română și să obții venituri cu caracter stabil. Totodată, IFN-urile îți vor solicita să furnizezi un număr de telefon personal și o adresă de mail validă. În majoritatea cazurilor, trebuie să deții și un cont bancar, în care să îți poată fi transferat respectivul credit online rapid. Totuși, aceasta nu este o condiție obligatorie, întrucât vei găsi, la unele IFN-uri, și servicii opționale pentru acordarea împrumutului chiar la domiciliul tău.
Vei putea obține un credit online rapid chiar dacă veniturile tale sunt modeste, situându-se sub nivelul salariului minim pe economie. De exemplu, unele IFN-uri te acceptă drept client și dacă încasezi 300 lei/lună sau dacă ai o vechime la actualul loc de muncă de cel puțin 1 lună ori dacă ești angajat în baza unui contract de muncă încheiat pe o perioadă determinată, acestea fiind aspecte care te-ar pune într-o situație nefavorabilă în fața băncilor.
De asemenea, băncile nu dau undă verde împrumuturilor dacă, în trecut, ai acumulat restanțe la plata altor credite și, astfel, ai ajuns pe lista neagră a Biroului de Credit. Însă, un istoric negativ de plată, din cauza unor dificultăți financiare pe care le-ai întâmpinat, nu reprezintă din start un obstacol în calea accesării unui credit online rapid de la instituțiile financiare nebancare. Mai precis, unele IFN-uri sunt dispuse să te accepte drept client și în cazul în care ai figurat ca rău-platnic, însă va trebui să te aștepți, în acest caz, la o verificare suplimentară a situației tale financiare.
Analizează mai multe oferte de pe piața financiară
Pentru a fi sigur că alegi un credit online rapid avantajos, este important să verifici mai multe oferte de finanțare. Astfel, vei putea pune în balanță avantajele și dezavantajele fiecărei soluții financiare, fiindu-ți mult mai ușor să descoperi un credit online rapid adaptat nevoilor tale. Analizează nivelul dobânzilor, DAE (Dobânda Anuală Efectivă, respectiv costul total al împrumutului) și valoarea comisioanelor, fiind în avantajul tău ca respectivele costuri să fie cât mai mici.
Există și oferte de care poți profita. Concret, unele instituții financiare nebancare îți acordă primul credit online rapid cu dobândă zero fie pe tot parcursul contractului de împrumut, fie în prima lună de rambursare. Indiferent de varianta aleasă, contează să nu achiți ratele cu întârziere, întrucât dobânzile penalizatoare și DAE vor fi cu adevărat usturătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News