Pentru cei care nu se pot lăsa de fumat, pot să prevină afecțini pulmonare grave prin consumarea a 50 gr de năsturel sau de măcriș de baltă, la fiecare dintre cele trei mese zilnice. Testele au arătat că în năsturel exista o substanță – fenetil izotiocianat - substanță care poate să neutralizeze nicotina. Această substanță denumită și gluconasturtin este eliberată din năsturel atunci când este tăiat sau măcinat.
Deci, mâncați mult măcriș de baltă în salate la care adăugați frunze de năsturel și veți întări imunitatea organismului dar ține și greutatea sub control fiind sărac ăn calorii.
De asemenea, măcrișul de baltă este o sursă bogată de iod, important pentru funcționarea normală a glandei titoidei.
Năsturelul este recomandat de US Department of Healh Human Services (Departamentul pentru Servicii de Sănătate și Umane din SUA) ca adjuvant pentru scăderea riscului multor afecțiuni cronice.
Foto- afaceri ardelene
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News