Cum să contracarezi efectele caniculei: iată câteva sfaturi înviorătoare pentru corp și minte

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să contracarezi efectele caniculei, iată câteva sfaturi înviorătoare pentru corp și minte. Sursa foto: freepik.com
Cum să contracarezi efectele caniculei, iată câteva sfaturi înviorătoare pentru corp și minte. Sursa foto: freepik.com

Există câteva trucuri pentru a „alina” senzația de indispoziție și epuizare cauzată de căldură. Aportul de magneziu se dovedește a fi un aliat valabil pentru trup și minte.

Publicitate

Temperaturile arzătoare impun luarea unor măsuri simple, dar eficiente, cu care să prevenii consecințele neplăcute asupra organismului.

Cum să contracarezi efectele căldurii asupra corpului și minții? Există câteva măsuri de precauție pe care le poți lua pentru a nu ceda oboselii și epuizării din cauza caniculei.

1. Bea multă apă. Nu aștepta până ți-e sete. Poartă cu tine o sticlă de apă și bea cantități mici încontinuu, pentru a menține întotdeauna o hidratare adecvată. Evită băuturile cu zahăr, alcoolul și cafeaua, care  riscă să aibă un efect invers, deoarece provoacă deshidratare și presupun un exces de efort energetic. În plus, apa este o sursă de magneziu.

Cinci ierburi ard grăsimile și accelerează metabolismul. Află care sunt acestea!

2. Fă activitate fizică doar în orele mai răcoroase și fără excese. Aceasta este o precauție fundamentală pentru a-ți păstra bunăstarea fizică  și mentală. Se recomandă să scazi intensitatea și frecvența ritmului de antrenament.

3. Mănâncă alimente fade și evită mâncatul excesiv. Mâncatul ușor este esențial pentru a nu te simți îngreunat și pentru a evita problemele neplăcute de digestie, care sunt accentuate de căldură. 

4. Mănâncă alimente bogate în magneziu.  Dintre alimentele bogate în magneziu  amintim legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, peștele și crustaceele grase, leguminoasele, cerealele integrale, fructele uscate, în special migdalele și nucile de caju. Este perfect să mănânci nuci, alune și fistic,  fructe proaspete, banane, piersici și smochine.

Consumă ceai din frunze de dafin pe stomacul gol. Nutriționiștii au confirmat 5 beneficii

5. Folosește protecție solară. Folosește protecție solară cu factor de protecție ridicat, ochelari de soare și o pălărie.

6. Stai la umbră. Chiar dacă vrei să faci plajă și să te bronzezi, evită să o faci în orele prânzului. Stai la umbră și vei evita insolația în zilele foarte călduroase. 

7. Folosește haine ușoare din fibre naturale. Țesăturile sintetice reprezintă un obstacol major în calea transpirației și, pe lângă faptul că au efecte nedorite enervante, sunt nesănătoase pentru că organismul trebuie să transpire pentru a menține temperatura potrivită.

8. Camere ventilate sau cu aer condiționat. Acordând mereu atenție schimbărilor bruște de temperatură, este esențial să menții o bună ventilație în medii închise, și să folosești cu prudență aerul condiționat, evitând temperaturile excesiv de scăzute. De asemenea, utilizează ventilatoare și dezumidificatoarelor pentru a reduce senzația de căldură percepută.

Oricine mănâncă acest aliment banal își poate crește speranța de viață. Sfatul unui expert în nutriție

9. Asigură cantitatea potrivită de nutrienți. Fructele și legumele, leguminoasele, peștele și carnea nu trebuie să lipsească niciodată de pe masă, pentru a avea întotdeauna cantitatea potrivită de proteine, vitamine și săruri minerale, care se pierd din cauza transpirației. Carbohidrații sunt și ei importanți pentru un aport energetic corect ți trebuie consumați, de preferință, în salate reci.

10. Folosește suplimente. În zilele cu temperaturi ridicate și niveluri ridicate de transpirație, magneziul pe care suntem capabili să-l reintroducem printr-o alimentație și hidratare corespunzătoare  de multe ori este insuficient, motiv pentru care se recomandă consumul de suplimente cu magneziu.

 

Magneziul este un mineral funcțional și esențial pentru fiziologia umană

 

În organismul unei persoane adulte, cantitatea totală de magneziu variază între 20 - 28 grame și se găsește în proporție de 60% în oase, 39% în mușchi și țesuturi moi și 1% în lichidele extracelulare. 

Printre funcțiile sale principale, recunoscute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), magneziul:

- previne crampele musculare,

- îmbunătățește procesele de recuperare musculară,

- ajută la conducerea neuromusculară, are efect miorelaxant și de relaxare musculară, fiind  un suport important pentru crampele musculare și menstruale,

Dieta Express de vară: iată cum să slăbești 5 kilograme în doar 7 zile

- ajută la reducerea oboselii și a senzației de oboseala, fiind un aliat valabil pentru perioadele de stres și lipsa de somn de calitate,

- este cel mai bun aliat al oaselor, deoarece prezenta lui permite organismului să nu afecteze calciul, care este esențial pentru bunăstarea și funcționalitatea oaselor și articulațiilor.

Magneziul este recomandat pentru a asigura buna funcționare a sistemului nervos și muscular și a metabolismului energetic, și pentru a face față schimbărilor sezoniere, situațiilor stresante, efortului fizic și mental, oboselii și oboselii, sistemului imunitar slăbit și epuizării mentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel