Industria modernă a dezvoltat o mulțime de produse de îngrijire a cuptorului care ușurează viața gospodinelor ocupate. Majoritatea soluțiilor de curățat nu sunt inferioare trucurilor populare, iar singurul dezavantaj este costul și absența lor în cel mai important moment.
Într-o astfel de situație, ne ajută remediile naturale. Dar ce ne facem dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet, iar cuptorul este murdar?
Cum să curățăm cuptorul dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet? Trucurile gospodinelor cu experiență
În aceste situații ne vin în ajutor două produse pe care fiecare gospodină le are în bucătărie. Este vorba despre sare și praful de copt.
SAREA este singurul ingredient care aproape că nu se termină în casă. Cu ajutorul sării puteți distruge stratul de grăsime din cuptor, după care va fi mai ușor să spălați murdăria.
Pentru a face acest lucru, presărați sarea pe o tavă de copt sau pe fundul cuptorului încălzit la 100 de grade Celsius. Când sarea devine aurie, opriți focul.
După ce cuptorul se răcește, spălați pereții și fundul cuptorului cu apă caldă și soluție de vase. Ștergeți apoi pereții și fundul cuptorului cu prosoape de hârtie.
Cum să curățăm cuptorul dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet? Trucurile gospodinelor cu experiență
PRAFUL DE COPT este, de asemenea, un produs potrivit pentru curățarea cuptorului și a tăvilor. Este suficient să ștergeți pur și simplu pereții cuptorului cu o cârpă înmuiată într-o soluție apoasă de praf de copt. Un pachet de praf de copt este suficient pentru 2-3 linguri de apă.
Se lasă apoi 2-3 ore ca substanța să acționeze, după care trebuie doar să îndepărtezi grăsimea care se adună în cocoloașe.
Pentru a curăța sticla cuptorului, este suficient doar 1 ingredient, pe care îl folosim adesea în mașina de spălat sau în mașina de spălat vase. Este vorba despre bicarbonat de sodiu, un ingredient indispensabil în casă. După cum am văzut, putem elimina micile reziduuri de murdărie de pe sticlă, ștergând-o cu o cârpă umedă, eventual înmuiată în apă fierbinte. Dar putem folosi apa, în care am pus bicarbonat.
În acest fel vom obține o pastă, pe care va trebui să o întindem pe toată suprafața sticlei și o lăsăm 15 minute ca să acționeze. La final, îndepărtăm totul cu ajutorul unui burete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News