Cum să curățați covoarele cu remedii naturale? Adăugați câteva picături minune în găleata cu apă și treceți la treabă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să curățați covoarele cu remedii naturale. Adăugați câteva picături minune în găleata cu apă și treceți la treabă
Cum să curățați covoarele cu remedii naturale. Adăugați câteva picături minune în găleata cu apă și treceți la treabă

Curățarea casei poate deveni un proces lung  mai ales dacă nu știm cum să scăpăm rapd de murdărie și praf. Cu siguranță ne gândim, de fiecare dată, cum să curățăm covoarele, dacă nu vrem să le ducem la un serviciu autorizat.  

 

Covoarele sunt făcute din diferite material care nu pot fi toate tratate la fel. Riscul de a folosi detergenții greșiți ne pot stica covoarele, de aceea este nevoie de multă atenție.

În acest articol că vom arăta câteva metode simple de a le reda vigoare acestor accesorii de mobilier. Iată cum să spălăm și să curățăm covoarele cu un produs natural pe care cu siguranță îl avem la îndemână.

Pune un pliculeț de ceai în toaletă: Trucul neașteptat al bunicilor, cu un efect wow!

 

Oțet și bicarbonat de sodiu -  Cele două ingrediente omniprezente în toate casele nu pot eșueze, de aceea le putem folosi pentru a curăța,  rapid și ușor, covoarele

Prima metodă constă în împrăștierea bicarbonatului pe suprafața covorului. Frecăm ușor pentru a distribui bine pudra albă, așteptam câteva ore înainte de a o îndepărta cu aspiratorul.

Cum să curățați covoarele cu remedii naturale? Adăugați câteva picături minune în găleata cu apă și treceți la treabă

 

Oțetul alb, pe de altă parte, are proprietăți de detartrare excelente și, de asemenea, ar dezinfecta covoarele. Pentru a-l folosi va trebui să amestecăm două pahare de oțet cu trei linguri de bicarbonat și să pulverizăm soluția pe covor. Așteptăm să acționeze, apoi lăsăm să se usuce bine evitând expunerea la soare.

Cum să faci detergent de rufe de casă. Trucul pe care îl vei simți în economia ta la final de lună

 

Metodele tocmai prezentate sunt destul de generice și în orice caz trebuie să fii mereu atent la delicatețea suprafețelor. Printre cele mai sensibile covoare se numără cele cu părul lung.

Pentru a le trata corect am putea pregăti o găleată cu apă la care să adăugam săpun blând și câteva picături de amoniac. Scufundăm o perie în soluție și o răspândim ușor  pe suprafața covorului, împotriva firelor. La final, clătiți totul și lăsați să se usuce.

 

O podea strălucitoare și o casă parfumată, datorită unui ingredient. Toarnă-l în găleata cu apă și bucură-te de rezultat

În schimb, pentru covoarele cu fire scurte, va trebui să pregătim un amestec destul de cremos cu picături de lămâie și săpun de Marsilia. Odată ce s-a făcut acest lucru, înmuiați o cârpă din microfibră, frecați suprafața, apoi clătiți.

În sfârșit, să trecem la covoarele persane. Acest tip de covor dă farmec și eleganță casei, așa că trebuie tratat cu grație. Cel mai bun sistem pare să fie cel cu abur. Stropim covorul cu apă fierbinte pentru a înmuia firele. 

Haine și cearșafuri parfumate și fără cute. Adăugă câteva picături minune în apa fierului de călcat și vei fi uimită de rezultate

Așteptăm câteva minute, apoi trecem cu atenție mopul nostru cu abur cu jeturi scurte și repetate pe zonele murdare. Ca de obicei, lăsând covorul afară să se usuce, dar ferit de lumina directă a soarelui.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel