Caloriferele sunt esențiale în timpul sezonului de iarnă, deoarece răspândesc căldura în casă, atunci când temperaturile sunt scăzute în exterior. Ca și în cazul aparatelor de aer condiționat, caloriferele și radiatoarele trebuie curățate temeinic și igienizați periodic, dacă doriți să avei în casă aer curat și sănătos. Curățarea periodică trebuie efectuată pentru a preveni dispersarea prafului acumulat în radiatoarele și caloriferele din casă.
Ai făină expirată în cămară? Nu o arunca niciodată! O poți folosi și la curățarea casei
Praful se depune pe calorifere. Suprafața exterioară nu este deloc greu de curățat. Dimpotrivă, este suficientă o cârpă umedă pentru a colecta aproape toate depunerile de praf cu o singur mișcare. Însă lucrurile se complică atunci când trebuie să ajungi în spatele caloriferului și între elemenții care aduna foarte mult praf.
Degresați recipientele de plastic într-o secundă. Gata cu petele galbene și inestetice
După cum bine știm, buna funcționare a caloriferului depinde și de faptul că toată căldura trebuie să circule liber, fără a fi reținută de stratul de praf. În plus, odată cu pornirea caloriferului, temperatura înaltă va ridica treptat praful, care, din cauza șocului termic, se va depune din abundență pe podea și pe mobilier!
Un adevărat dezastru! Este urgent să remediați problema și să efectuați o curățare temeinică a caloriferelor.
Trucul nodului pentru a curăța temeinic caloriferele
Pentru a ajunge în spatele și elemenții caloriferului există un truc genial: trebuie să faceți un nod.
Luați o cârpă electrostatică, care captează praful și faceți într-un colț un nod. Introduceți partea liberă a cârpei în golul dintre primele două elemente ale radiatorului, ținând bine nodul în mână. Datorită nodului, vei putea ghida pânza perpendicular până când aceasta va ieși din fanta inferioară, amplasată lângă podea. Când veți recuperați cârpa, veți observa că aceasta a adunat tot praful adunat în interiorul caloriferului.
Cum să dezgheți congelatorul în câteva minute. O metoda super ușoară, la care vei recurge mereu
Dacă preferați, puteți folosi și un ciorap vechi de nailon sau microfibră sau o pereche de colanți uzați. Toate sunt țesături electrostatice, capabile să atragă și să prindă praful.
Aspirați praful: cu aspiratorul trebuie să eliminați praful care se ascunde în interior, în zone care nu sunt ușor accesibile. Acest lucru este posibil dacă aveți duza specială, altfel nu puteți aspira bine.
Tocmai ai aflat niște trucuri pe care oricine trebuie să le știe. Dă mai departe acest articol pentru a-i învăța și pe alții aceste trucuri minunate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News