Cum să cureți rapid ușa cuptorului plină de grăsime. Trucul gospdinelor inteligente

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cum să cureți rapid ușa cuptorului plină de grăsime. Trucul gospdinelor inteligente
Cum să cureți rapid ușa cuptorului plină de grăsime. Trucul gospdinelor inteligente

Orice gospodină știe că atunci când gătești mult la cuptor, este imposibil să nu sară stropi de grăsime pe ușă. Dacă ești în căutarea unei metode eficiente de a curăța ușa cuptorului ai ajuns în locul potrivit. Află că nu trebuie să cumperi produse de curățenie scumpe. Iată poți să cureți rapid ușa cuptorului plină de grăsime și să faci în același timp și economie. 

Dacă vrei să afli cum să cureți rapid ușa cuptorului plină de grăsime, nu rata sfaturile de mai jos, știute de cele mai experimentate gospodine.

Uneori poate fi mult mai simplu să demontezi ușa cuptorului atunci când vrei să o cureți. De asemenea, este mult mai ușor dacă scoți geamul din șuruburi și îl cureți separat, deoarece sticla necesită alte soluții de curățare decât metalul din care este făcută ușa. Înarmează-te cu șurubelnițe și răbdare și încearcă să le demontezi pe amândouă. Dacă nu reușești, nu e o problemă, metodele recomandate funcționează și cu ușa la locul ei.

Folosește un amestec de soluție de geamuri și suc de lămâie

 

Lasă geamul de la ușa cuptorului câteva minute sub un jet de apă fierbinte, în cadă, apoi pulverizează pe ambele părți un amestec de soluție de geamuri și zeamă de lămâie. Pune geamul într-un sac de gunoi sau într-o pungă mare și așteaptă câteva ore să se înmoaie foarte bine depunerile de grăsime. După 3 sau 4 ore, toată grăsimea s-a topit și geamul poate fi curățat foarte ușor, fără să fie nevoie să freci cu vreo perie sau cu burete de sârmă și să îl zgârii.

Ușa cuptorului se curăță foarte simplu cu praf de copt

 

O altă metodă de a curăța rapid ușa cuptorului plină de grăsime este să folosești o pastă groasă formată din puțină apă caldă și praf de copt. Întinde bine pasta pe ușa cuptorului, acolo unde sunt petele de arsură și de grăsime. Lasă ușa să se înmoaie bine câteva ore, apoi folosește un burete și detergent lichid pentru vase să cureți grăsimea.

Această soluție este perfectă și dacă nu poți demonta ușa cuptorului. Praful de copt rămâne cea mai bună soluție, mai ales dacă pulverizezi și puțin oțet, să curețe totul bine.

BONUS

Citește mai departe: Pune un săculeț de sare în mașina de spălat: Trucul care te ajută să scoți hainele curate, fără niciun efort

 

Spălarea hainelor a devenit mult mai ușoară datorită tehnologiei moderne. Dar se întâmplă ca unele articole de garderobă să fie încă extrem de greu de curățat sau să revină la aspectul inițial.  În astfel de situații, trebuie să vă amintiți vechile metode ale bunicii, precum trucul cu săculețul de sare.

Nu există nimic la care gospodinele să nu se gândească pentru a-și face viața mai ușoară! Mai ales când vine vorba de rufe.

De exemplu, folosirea unor detergenți de rufe pe care nimeni altcineva nu s-ar gândi să îi folosească. Și nu vorbim despre substanțe chimice care vor scăpa "miraculos" de pete, ci despre lucruri de zi cu zi.

De exemplu, de ce să punem sare în mașina de spălat? Nu știi? Și, apropo, este o metodă veche și destul de utilă, despre care vă vom spune mai multe mai jos. Să mergem!

Vei avea nevoie de o batistă, ață și sare. Doar puneți puțină sare într-o cârpă și legați-o astfel încât sarea să nu se împrăștie când o spălați. Este important să folosiți sare grunjoasă - aceasta va funcționa cel mai bine.

Acest lucru va avea două mari efecte în același timp. În primul rând, sarea va înmuia apa, iar obiectele spălate cu ea nu-și vor pierde forma ca urmare. În al doilea rând, nu numai că face ca rufele să fie imaculate, ci și albe ca zăpada. De asemenea, poate scăpa de petele galbene încăpățânate.

Chiar și înainte ca bunicile și străbunicile noastre să adauge sare în apă. Din acest motiv (sare + spălare manuală), hainele lor se uzeau și își pierdeau aspectul mult mai târziu decât garderobele noastre moderne.

Trucul care te ajută să scoți hainele curate, fără niciun efort

 


Șosetele se spală cel mai bine în apă rece. Faptul este că principalii contaminanți din șosete, transpirația și particulele de piele, sunt în esență proteine. Iar proteina din apa fierbinte se coagulează și "aderă" la fibrele ciorapilor.

Murdăria de pe un tricou cauzată de iarbă, suc sau pământ poate fi îndepărtată eficient cu un uscător de păr. Încălziți zonele murdare cu un aparat electric și aplicați un agent de îndepărtare a petelor, apoi puneți-le în mașina de spălat. Preîncălzirea produsului îl va ajuta să se activeze mai repede.

Dacă nu aveți timp să uscați rufele și trebuie să plecați urgent, înfășurați obiectele de care aveți nevoie într-un prosop uscat și pufos și apoi trimiteți-le în mașina de spălat cu funcția de centrifugare. Acești pași vor ajuta la eliminarea foarte rapidă a umidității reziduale.

Dacă vrei ca hainele tale să rămână albe, nu le spăla cu balsam de rufe sau detergent. Folosiți doar un înălbitor special și, așa cum am menționat mai sus, sare simplă. Orice altceva va bloca țesătura și culoarea se va estompa rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel