Înfundarea toaletei nu apare după un program, ci în momentele în care nimeni nu se așteaptă la probleme și nu există timp pentru a merge la cumpărături.
În astfel de cazuri, vă puteți descurca cu mijloace improvizate, iar o sticlă de plastic obișnuită vă va ajuta să salvați situația. Vă vom spune cum să curățați toaleta cu o sticlă. Vom descrie în detaliu ce altceva poate fi folosit pentru a rezolva rapid problema de instalații sanitare.
Cauzele blocajelor vasului de toaletă
O toaletă înfundată este una dintre cele mai mari neplăceri care se pot întâmpla la o scurgere. Atunci când toaleta nu mai trage apa, apele uzate umplu vasul de toaletă și un miros neplăcut se răspândește în toată casa.
Trucul simplu de care instalatorii nu ar vrea să afli
Bicarbonat de sodiu pentru curățarea canalizării
Uneori se recomandă curățarea vasului de toaletă cu bicarbonat de sodiu și oțet pentru a preveni blocajele. Acesta este un bun substitut pentru substanțele chimice speciale. Bicarbonatul de sodiu înmoaie și îndepărtează placa bacteriană de pe pereții țevilor.
Când vine vorba de funcționare, este important să ne amintim: toaleta este un aparat sanitar util, nu un loc de depozitare a gunoiului. Nu este potrivit pentru a arunca gunoi, cum ar fi nisipul pentru pisici, vată de bumbac, cârpe, scutece, ață, deșeuri alimentare, resturi de demolare sau reziduuri de mortar de ciment.
Dacă vă tratați toaleta ca pe un coș de gunoi, veți ajunge inevitabil la blocaj. Nu ar trebui să aruncați nimic inutil în vasul de toaletă. Obiectele scăpate din greșeală trebuie scoase imediat din toaletă, nu trebuie ignorate, cu atât mai puțin aruncate, împingându-le mai departe în conducta de canalizare.
Cum să desfunzi vasul de toaletă cu ajutorul unei sticle
Eliminarea unui blocaj cu o sticlă de plastic
În cazul în care nu aveți niciun echipament de curățare a canalizării în casă, puteți salva situația cu o sticlă de plastic obișnuită de 1,5 până la 2 litri. Tot ce ai nevoie este un cuțit ascuțit.
Înșurubați bine capacul pe gâtul flaconului.
Folosiți un marker sau un stilou marker pentru a trasa o linie pe fundul sticlei, deasupra fundului.
Cu un cuțit ascuțit sau o foarfecă mare, tăiați cu grijă partea de jos. Asigurați-vă că linia de tăiere este dreaptă, fără proeminențe sau adâncituri.
Pentru a curăța vasul de toaletă, introduceți o sticlă în orificiul de scurgere cu partea tăiată a sticlei și împingeți apa în sus și în jos rapid și cu putere de câteva ori. După aceea, turnați apă caldă în vasul de toaletă. Asigurați-vă că apa este caldă, dar nu foarte fierbinte. În caz contrar, instalațiile sanitare se pot sparge pur și simplu.
Principiul de funcționare este similar cu cel al unui piston. Apa nu este comprimată, iar volumul de apă rămâne constant. Apa este împinsă în vasul de toaletă cu ajutorul sticlei pentru a crea un efect de ciocan de apă care sparge blocajul.
Realizarea unui piston dintr-o sticlă
Alegeți o sticlă cu un astfel de diametru încât partea sa inferioară să poată trece cu ușurință prin gaura de scurgere a vasului de toaletă. Este de dorit ca acesta să ajungă până la fund.
Apa caldă va dizolva depunerile de grăsime și va împinge murdăria în conducta de urcare.
În cazul în care bucăți de hârtie, vată, cârpe sau alte obiecte moi au ajuns în toaletă, o sticlă de plastic le poate împinge cu ușurință în scurgere. De asemenea, poate fi folosit pentru a le scoate din toaletă. Veți avea nevoie de o frânghie de plastic făcută în casă.
Efectul de aspirare este mai bun dacă tăietura este netedă, ceea ce necesită un instrument ascuțit, cum ar fi un cuțit sau o foarfecă.
Cablu dintr-o sticlă de plastic
Veți avea nevoie de o sticlă mare de plastic de 5 litri pentru frânghia de instalație. Dacă aveți doar o sticlă de 2 litri, aceasta va funcționa și ea, dar produsul va fi mai scurt. Veți avea nevoie de o foarfecă.
Ordinea de lucru:
În primul rând, ar trebui să faceți un marcaj. Un creion obișnuit nu va face nimic pe plastic, așa că cel mai bine este să folosiți un marker sau un stilou cu vârf de pâslă pentru copii. Pe toată lungimea sticlei trebuie trasată o bandă spiralată de 2 cm lățime.
La fabricarea sticlelor, producătorii folosesc plastic mai gros în partea de jos a produselor. Materialul este mai puțin maleabil, dar mult mai rezistent decât cel de sus. Acest lucru este ideal pentru un mâner care arată ca un inel. Desenați imediat și acest model.
Desfaceți sticla în funcție de marcaje. Acest lucru ar trebui să creeze o bandă spiralată lungă cu un element circular la capăt.
Faceți o gaură în mijlocul "inelului", astfel încât un deget să poată trece ușor prin el.
Pe întreaga lungime a panglicii, tăiați-o prin tăiere pe ambele părți la un unghi de 45 de grade. Asigurați-vă că crestăturile nu sunt prea adânci, astfel încât frânghia să își păstreze rezistența.
Pentru a îndepărta sau disloca orice obiect blocat în toaletă, introduceți frânghia confecționată manual în orificiul de scurgere ținând mânerul. Încercați să împingeți produsul cât mai mult posibil înăuntru și răsuciți-l ușor în jurul axei sale. Atunci când frânghia ajunge la blocaj, mișcarea de rotație va ajuta la ridicarea resturilor de pe dantură.
Marcarea sticlei pentru frânghie
Pentru curățarea vasului de toaletă, cel mai bine este să alegeți o sticlă mai mare și să faceți o bandă de 2,5-3 cm lățime, deoarece aceste aparate dezvoltă blocaje mai grave decât chiuvetele.
Încercați să scoateți obiectele blocate. Dacă acest lucru nu reușește, pur și simplu împingeți-le în țeavă.
Un semn că acest lucru a funcționat corect va fi reducerea cantității de deșeuri din vasul de toaletă. De îndată ce apele reziduale încep să se scurgă în canal, spălați toaleta cu apă caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News