Această zonă a bucătăriei dumneavoastră poate concentra până la un milion de bacterii pe metru pătrat. Vasele murdare, bureții uzați și resturile de mâncare își fac treaba și transformă acest spațiu într-un loc de reproducere.
Așa că există trei acțiuni care vor împiedica proliferarea bacteriilor în chiuveta dumneavoastră: spălați vasele imediat după ce le folosiți, dezinfectați buretele pe care îl folosiți pentru a îndepărta murdăria și aveți grijă de coșul de blat.
Cum să dezinfectați chiuveta cu bicarbonat de sodiu?
Să începem cu ceea ce nu vezi și anume că sub chiuvetă mucegaiul și umezeala tind să se acumuleze, așa că faci mai întâi o curățare profundă a acestei zone. Acum, mergem la chiuvetă și vom ucide bacteriile din fiecare parte (inclusiv mixerul):
Întindeți o cantitate bună de bicarbonat de sodiu pe fundul și pe părțile laterale ale chiuvetei, puneți săpun de vase și stropiți cu apă infuzată cu rozmarin și lămâie. Acum, treceți o perie cu mișcări circulare pe toată suprafața. Clătiți cu apă.
Apoi, puneți cât mai mult bicarbonat de sodiu peste sita de la chiuvetă și un strop de oțet. La final, turnați apă fierbinte peste toată zona tratată și lăsați-o să treacă complet. Repetați o dată pe săptămână. Chiuveta va fi ca nouă
Acum, asigurați-vă că faceți o curățare (deși simplă) în fiecare zi și nu lăsați alimente crude în chiuvetă pentru că așa cresc șansele de contaminare. Nu vreau să te sperii, dar chiuveta este deja de 100.000 de ori mai murdară decât baia după „jos”.
Încearcă acest truc de curățenie acasă și vei avea grijă de sănătatea familiei tale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News