Cum să faci Bomboloni, faimoasele gogoși pufoase italiene

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Bomboloni, cunoscute și sub numele de Krapfen, sunt gogoși rotunde delicioase care pot fi umplute cu cremă sau pot fi savurate simple, cu un praf de zahăr pudră.

Dacă vrei să afli cum să faci cele ma delicioase bomboloni, urmărește rețeta de mai jos. În această variantă, sunt îmbogățite cu o cremă delicioasă, dar alternativ puteți alege și Nutella sau gem.

Moale și delicioase, acestea sunt ideale pentru un mic dejun special sau o gustare gustoasă, poate pentru petreceri aniversare sau carnaval.

Cu dozele indicate în rețetă se obțin 8-10 gogoși. Numărul poate varia în funcție de mărime.

Iată rețeta!

Ingrediente pentru 8-10 bomboloni

 

- 350 g făină

- 70 ml lapte

- 18 g drojdie de bere proaspătă (sau 6 g drojdie de bere uscată)

- 50 g zahăr pudră

- 30 g unt

- 1 gălbenuș de ou

- 1 ou

- coaja rasă de la o lămâie

- sare după gust

Pentru cremă:

- 3 gălbenușuri de ou

- 110 g zahăr

- 30 g făină 00 

- 300 ml lapte

- 1/2 păstaie de vanilie

- zahăr pudră pentru ornat, după gust

Bomboloni - mod de preparare

 

Pe o planșetă de bucătărie curată se face o gaură în făină și se toarnă în centru zahărul, un gălbenuș și un ou și un vârf de cuțit de sare, apoi se rade coaja de la o lămâie și se începe să se amestece ingredientele cu degetele.

Apoi turnăm ușor drojdia de bere, pe care am dizolvat-o în prealabil în lapte cald, și începem să frământăm. Apoi adăugăm untul și pentru a lucra mai bine amestecul, dacă pare prea uscat, putem turna puțină apă.

Frământăm cu mâinile până când obținem un aluat neted pe care îl punem într-un recipient și îl acoperim cu folie alimentară. Se lasă să crească aproximativ 20-30 de minute, timp în care aluatul va începe să crească în volum.

Cum pregătim crema

 

Între timp pregătim crema cu care vom umple gogoșile: într-o cratiță, cu focul stins, punem gălbenușurile de ou și zahărul. Se amestecă bine ingredientele cu un tel de mână, apoi se adaugă făina cernută și puțin câte puțin laptele.

Se aromatizează cu o jumătate de păstaie de vanilie și se aduce la fierbere, amestecând continuu pentru a preveni formarea de cocoloașe.

Apoi se lasă să se răcească.

Între timp, luăm aluatul nostru și îl întindem cu ajutorul unui rulou până la o grosime de 4-5 milimetri.

Cu un tăietor de patiserie, se taie discuri cu diametrul aproximativ de 8 cm și se așază pe o tavă de copt sau pe o farfurie, acoperindu-le cu folie alimentară.

Lasă-le să crească aproximativ 30-40 de minute, până când sunt frumoase și umflate, apoi prăjește-le în ulei de floarea-soarelui până când sunt aurii pe ambele părți. Se lasă să se răcească, apoi se umplu cu cremă cu o pungă de balon.

Presărăm zahăr pudră pe ambele părți și ne bucurăm de Bomboloni, gogoșile noastre delicioase umplute cu cremă.

bomboloni--gogosi-italiene-umplute-cu-crema

Știai că?

 

Termenul "krapfen" provine din germana veche "krafo", care înseamnă cârlig, gheară, referindu-se la formă inițială alungită a acestei prăjituri.

Potrivit altor ipoteze, cuvântul provine de la numele lui Cäcilie Krapf, un cofetar vienez despre care se crede că a inventat aceste produse de patiserie la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Vezi și: 

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel