Cum să faci Bougatsa, faimoasa plăcintă grecească

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cum să faci Bougatsa
Cum să faci Bougatsa

Cum să faci Bougatsa, cea mai tare cunoscută plăcintă grecească.

Bougatsa este un produs de patiserie grecească pentru micul dejun (dulce sau sărat) care se umple fie cu cremă de smântână, fie cu brânză sau de carne tocată între straturi de phyllo.

Numele provine din greaca bizantină. Se găsește în Salonic și în regiunea Macedonia Centrală din nordul Greciei, în special în orașul Serres, unde a fost adus în secolul XX de către refugiații greci din Constantinopol. Gustul de bougatsa variază între regiunile Greciei. De exemplu, bougatsa din Veria este foarte dulce și plină de cremă, în timp ce în Salonic este crocantă și nu atât de dulce, iar în Chania Creta este făcută din brânză mizithra locală și presărată cu zahăr.

Ingrediente

 

- 1 kg făină

- 500 ml lapte

- 200 g zahăr

- 200 g unt

- 4 ouă

- 1 plic praf de copt

- 1 lămâie (suc)

- vanilie (optional)

Pentru cremă:

- cinci ouă

- un litru de lapte

- patru linguri de făină

- aproximativ 150-200 de grame de zahăr

- esența de vanilie

Mod de preparare. Pas cu pas

 

Amestecă făina cu praful de copt, zahărul, ouăle, untul topit, sucul de lămâie și vanilia (dacă se dorește) într-un bol mare: Se adaugă ingredientele într-un bol mare și se amestecă cu o spatulă sau cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția.

Adaugă treptat laptele: Se adaugă laptele încet, amestecând continuu, până când compoziția devine netedă și nu mai există cocoloașe de făină.

Pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei și coace la cuptor: Se unge o tavă cu ulei și se toarnă compoziția în tavă. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și se coace timp de 30-40 de minute, sau până când compoziția devine aurie și se formează o crustă crocantă pe suprafață.

Lasă să se răcească: După ce se scoate din cuptor, se lasă compoziția să se răcească complet.

Taie în formă de dreptunghi sau pătrat și umple cu cremă de vanilie sau nucă/cremă de migdale: Se taie compoziția în formă de dreptunghi sau pătrat și se umple fiecare bucată cu crema de vanilie sau nucă/cremă de migdale.

Servește cald sau rece: Bougatsa se poate servi atât caldă, cât și rece, în funcție de preferințe.

Poftă bună!

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel