Astăzi îți prezentăm trei rețete rapide și ușoare de brioșe, aceste prăjituri moi și pufoase preferate de oricine. Brioșele pot fi dulci sau sărate, cu ardei iute sau cu diferite tipuri de brânză rasă.
Chiar dacă sunt excelente ca aperitive, majoritatea dintre noi preferăm brioșele dulci. Așadar, să vedem cum se prepară rapid și frumos trei tipuri de brioșe dulci, un desert pe placul celor mici și mari și chiar un mic dejun sănătos și hrănitor.
Brioșe cu ciocolată Mars
Timp de preparare: aproximativ 30 de minute
Ingrediente pentru 12 brioșe:
- 350 g făină 00
- 220 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g lapte integral
- 3 batoane Mars
- 1 pahar de ulei de floarea soarelui
- 1 pliculeț de praf de copt
Cum se prepară:
Se toarnă praful de copt și făina într-un castron și se amestecă.
Se adaugă zahărul și se amestecă bine.
Se bat ouăle separat și se adaugă la amestec.
Se adaugă uleiul și laptele și se amestecă bine cu un tel.
Taie batoanele Mars în bucăți mici și toarnă-le în castron. Amestecă bine de tot cu o lingură de lemn.
Se toarnă o parte din amestec în formele de brioșe din hârtie, umplându-le pe trei sferturi.
Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute și se scot când s-au umflat suficient.
Vezi și: Cheesecake cu fructe, fără coacere. Un desert proaspăt și colorat, foarte simplu de făcut
Brioșe cu mentă
Timp de preparare : aproximativ 30 de minute
Ingrediente pentru 12 brioșe:
- 350 g făină
- 220 g de zahăr pudră
- 100 g lapte integral
- 2 ouă întregi
- 70 g sirop de mentă
- 1 pahar mic de ulei de floarea soarelui
- 1 pliculeț de drojdie
Mod de preparare:
Într-un castron, se amestecă făina cu zahărul și drojdia. Se adaugă laptele și uleiul și se amestecă cu un tel.
Separat, se bat ouăle și se încorporează în amestec, amestecând constant.
La final, se adaugă siropul de mentă.
Se toarnă trei sferturi din amestec în formele de hârtie și se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25 de minute.
Brioșe cu ricotta și ciocolată
Timp de preparare: aproximativ 40 de minute
Ingrediente pentru 12 brioșe:
- 150 g de brânză ricotta
- 1 pahar de lapte
- 2 ouă
- 300 g de făină
- 130 g de zahăr
- 100 g ciocolată neagră
- 80 g de unt
- 1 pliculeț de drojdie
Mod de preparare
Într-un castron, se amestecă laptele cu untul moale, la temperatura camerei. Se adaugă ouăle și se amestecă bine.
Într-un al doilea castron, se combină ingredientele uscate, adică făina, zahărul și praful de copt și se amestecă împreună.
Se combină cele două mixaje și se amestecă perfect.
La final, adăugă brânza ricotta și ciocolata rasă până când acestea sunt bine încorporate în amestec.
Umpleți formele de brioșe pe trei sferturi și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute.
Brioșele pot fi păstrate cu ușurință în pungi de alimente timp de câteva zile, dacă nu doriți să le mâncați imediat.
Serviți-le la micul dejun cu lapte și ciocolată sau ca o gustare cu suc de fructe.
Poftă bună!
Vezi și: Budincă de ciocolată - Cum să faci "desertul zeilor", un preparat clasic al bucătăriei italiene
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News