Cum să faci cel mai bun chec cu lapte și miere

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cel mai bun chec cu lapte și miere
Cel mai bun chec cu lapte și miere

Checul cu lapte și miere este un desert moale, sănătos și delicat parfumat, care îi va încânta atât pe adulți, cât și pe copii.

 

Delicios dimineața, însoțit de o ceașcă de ceai sau de lapte cald, este perfect și pentru a ne răsfăța seara, mai ales odată cu sosirea primelor temperaturi scăzute.

Aluatul de chec cu lapte și miere nu are unt, fiind înlocuit cu lapte și ulei de semințe, și este ușor și moale datorită adaosului de amidon de cartofi. 

Descoperă mai jos rețeta pas cu pas.

Ingrediente (pentru o tavă de 28x10)

 

- 3 ouă

- 150 g făină 00

- 120 g zahăr pudră

- 150 g lapte

- 80 ml ulei de floarea-soarelui

- 100 g miere

- 100 g amidon de cartofi

- 16 g praf de copt

Cum să faci cel mai bun chec cu lapte și miere

 

Pentru a pregăti acest chec, începem prin a sparge ouăle într-un bol mare. Adăugăm zahărul pudră și amestecăm bine aceste două ingrediente cu ajutorul unui mixer electric. Continuăm să amestecăm până când obținem o consistență ușoară și cremoasă.

Următorul pas este să adăugăm laptele și uleiul de floarea-soarelui la compoziția noastră și amestecăm din nou.

Pentru a adăuga un plus de aromă, turnăm miere în compoziție. În această rețetă, recomandăm utilizarea mierii "millefiori", dar pentru un gust mai puternic, puteți opta pentru miere de castane.

Vezi și: Budincă de fructe sau budincă englezească, o bunătate de te lingi pe degete! Pufoasă, umedă și gata imediat

În final, cerneți făina 00, amidonul de cartofi și praful de copt și amestecați-le cu restul ingredientelor. Este important să cerneți ingredientele înainte de a le adăuga, pentru a evita formarea cocoloașelor.

Amestecăm totul bine pentru a obține un aluat neted și uniform.

Se transferă amestecul într-o formă de tort de 28x10 cm unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de aproximativ 30-40 de minute.

Verificăm daca s-a făcut cu testul scobitorii: dacă după introducerea acesteia în centrul prăjiturii, aceasta iese uscată, prăjitura este gata.

Se lasă să se răcească complet înainte de a o scoate din formă, apoi se pudrează cu un praf de zahăr.

Poftă bună! 

Sfaturi și variații

 

Dacă nu aveți o formă de chec, puteți prepara această rețetă într-o formă de tort cu diametrul de 22-24 cm.

Pentru ca această prăjitură să fie și mai delicioasă, adăugați 150 g de ciocolată sau ciocolată tocată în aluat, sau aromatizați-o cu scorțișoară și coajă rasă de lămâie.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel