Cum să faci cel mai bun sos bolognese - rețeta originală cu trei tipuri de carne

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cum să faci cel mai bun sos bolognese - rețeta originală cu trei tipuri de carne
Cum să faci cel mai bun sos bolognese - rețeta originală cu trei tipuri de carne

Sosul bolognese este probabil unul dintre cele mai populare sosuri din Italia și din întreaga lume. Află din rețeta noastră tradițională cum să pregătești celebrul sos de carne. 

Rețeta tradițională de sos bolognese este probabil unul dintre cele mai populare condimente din Italia și din întreaga lume. Este un sos de roșii îmbogățit cu trei tipuri de carne, tocate și aromatizate perfect pentru prepararea unor paste delicioase sau a clasicei lasagna, în care este protagonistul absolut împreună cu sosul bechamel.

Haideți să vedem împreună etapele de preparare a sosului bolognese.

Ingrediente

 

- 200 grame ceafă de porc

- 400 g carne de vită tocată mărunt

- 200 grame carne tocată de porc

- 1 ceapă mică

- 1 morcov

- 2 tulpini țelină

- 1/2 pahar de vin roșu

- 300 g piure de roșii

- sare după gust

- ulei de măsline extravirgin, după gust

- frunze de dafin, după gust

Cum se prepară cel mai bun sos bolognese


Se toarnă puțin ulei și legumele tocate (țelină, morcovi și ceapă) într-o cratiță preîncălzită și se prăjesc timp de aproximativ 3-4 minute. Acum adăugați cele trei tipuri de carne: ceafa de porc tăiată în bucăți mici, carnea de vită tocată și carnea de porc tocată.

Lasă-le să se rumenească câteva minute, amestecând cu o lingură de lemn și asezonându-le cu una sau două frunze de dafin. Apoi turnăm vinul roșu și îl lăsăm să se evapore bine.

Adăugați piureul de roșii și gătiți la foc mic timp de o oră și jumătate până la două ore, acoperind cu un capac.

După acest timp, adăugați sare după gust și sosul nostru bolognese este gata de a fi folosit.

Poftă bună!

Rețetă bonus: Spaghete cu smântână și ciuperci, rețeta care a cucerit pe toată lumea

 

Ești în căutarea unui fel de mâncare delicios și sățios care să fie pe placul tuturor? Aceste spaghete cremoase cu ciuperci te-au rezolvat cu siguranță! Acest fel de mâncare folosește ingrediente simple - ciuperci, usturoi, ceapă, smântână, pătrunjel, brânză rasă.

Urmând această rețetă veți obține un sos cremos pe bază de ciuperci proaspete și usturoi, amestecat cu spaghete. Totul se servește cu brânză rasă. Mai bun de atât nu se poate!

De ce este o rețetă care a cucerit pe toată lumea: Durează foarte puțin să o pregătiți, de la aragaz la farfurie în doar douăzeci de minute. Sosul cremos și ciupercile cărnoase fac din acest preparat o masă consistentă. Acest fel de mâncare foarte economic este plin de savoare fără a sparge pușculița. 

Garantat, după prima preparare, acest fel de mâncare cremos și reconfortant va intra în meniul săptămânal.

Citește AICI rețeta completa.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel